Türk siyasetinin 23 yıllık yanlış bilinen gerçeği

Türk siyasetinin 23 yıllık yanlış bilinen gerçeği Türk siyasetinin 23 yıllık yanlış bilinen gerçeği
A- A+

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi söylemlerinde muhalefeti eleştirirken sık sık Bolu Dağı Tüneli’nin patates deposu yapılmak istendiğini dile getirirken, son olarak AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, “Bolu Tüneli’nin hikâyesini unuttuk mesela. Biz iktidara geldiğimizde orasını patates deposu yapmaya çalışıyorlardı” sözleriyle muhalefeti eleştirdi. 

Tünelin patates deposu olması fikrini 2003 yılında AK Parti İl Başkanı iken ortaya atan geçmiş dönem Bolu Belediye Başkanı AK Parti’li Alaaddin Yılmaz’ın bu önerisini muhalefetin önerisiymiş gibi dillendirmeye çalışan AK Partili kurmaylar, hata yapmaya devam ediyorlar.

12 Kasım 1999 depreminde yapımı devam eden Bolu Dağı Tüneli’nin Bolu Elmalık mevkiinde göçük meydana geldi. 700 metresi açılan, 300 metresi betonlanan tünelin 400’üncü metresinde meydana gelen göçük nedeniyle tünelin başka yerden açılmasına karar verildi. Tünel şu anda bulunduğu yerden açılarak ulaşım sağlanırken, göçüğün meydana geldiği atıl durumda bulunan iki tünelin ağzına ise kapı yapıldı.



Dönemin AK Parti İl Başkanı Alaaddin Yılmaz, atıl durumda kalan tünellerin patates deposu yapılmasını istedi. Başbakan Erdoğan mitinglerde yaptığı konuşmalarında tünelin patates deposu yapılmak istendiğini belirterek, sık sık eleştirilerde bulunurken, son olarak Bolu ziyaretinde AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, “Bolu Tüneli’nin hikâyesini unuttuk mesela. Biz iktidara geldiğimizde orasını patates deposu yapmaya çalışıyorlardı" dedi.

Yıllar sonra fikrin babası Yılmaz ile yapılan röportajda “Atıl kalan ve ağzı kapatılan tünelin patates deposu yapılması fikrini halen savunduğunu” basına açıklamasına karşılık, hem Erdoğan hem de AK Partili kurmaylar, bu fikrin ısrarla muhalefete ait olduğunu konuşmalarında kullanmaya devam ediyorlar.

Dönemin AK Parti İl Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın 2003 yılında ortaya attığı bu fikrin ise 23 yıldır Türk siyasetinde kullanılan bir argüman olarak kullanılıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler