Şimdi sıra geri dönüşümde Türkiye'nin en iyisi olmak

Şimdi sıra geri dönüşümde Türkiye'nin en iyisi olmak Şimdi sıra geri dönüşümde Türkiye'nin en iyisi olmak
A- A+

Bolu Belediyesi, şehirdeki evsel atık ve geri dönüşüm konteynerlerinin üzerine atıkların hangi konteynerlere atılması gerektiğini anlatan resimli etiket bastırttı. Kaynakta ayrıştırma noktasında hedeflerinin Dünya’da birinci sıraya gelmek olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve geldiği süreçte tesisin enerji üretiminden kazanılan yıllık 500 TL’lik kar payını şuanda aylık 150 bin TL’ye taşıdıklarını ifade etti.

Bolu Belediyesi, kaynakta ayrıştırma uygulamasında Türkiye’nin en iyisi olmaya devam ediyor.

Temizlik konusunda yürüttüğü kampanyalarla dikkat çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluluları, geri dönüşüm konusunda da duyarlı olmaya davet etti. Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı görevli personeller tarafından şehirdeki konteynerlerin üzerine resimli etiketler bastırıldı.

 

“KAYNAKTA AYRIŞTIRMADA TÜRKİYE’NİN EN İYİSİYİZ”

Farklı renklerde olan geri dönüşüm ve evsel atık konteynerlerinin farkındalık yaratmak için yeterince açıklayıcı olmadığını bu nedenle de vatandaşların atıkları hangisine atacakları konusunda tereddütler yaşadığını belirten Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, “Değerli Bolulular biliyorsunuz ki temizlik konusunda büyük bir kampanya içerisine girdik. Öncelikle duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yeni bir şeyden bahsetmek istiyorum. Biz, kaynakta ayrıştırma konusunda Türkiye’nin en iyi belediyesiyiz. Bunu bakanlıkta biliyor. Bu duruma itiraz eden de yok. Önceden de bu vardı Bolu’da. Ancak Bolulu vatandaşlarımız haklı olarak evsel atık ile geri dönüşümü hangisine atacakları konusunda bazı tereddütler yaşıyordu. Şimdi bunlarla ilgili yeni etiketler hazırlattık. Etiketlerin üzerinde resimlerle hangi atıkların hangi konteynerlere atılması gerektiğini açıkça belirttik. Şuanda şehrimizde 11 bin adet plastik konteyner bulunuyor. Yer altı ve yer üzerinde olmak üzere bin beş yüz tanede konteyner şeklinde olanları mevcut. Vatandaşlarımız buna göre davranırlarsa biz de kaynakta ayrıştırma noktasında Dünya’da birinci sıraya gelme hedefimizi gerçekleştirmiş oluruz. O anlamda Bolulu vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“YILLIK 500 TL’DEN AYLIK 150 BİN TL’YE ÇIKARTTIK”

Göreve geldiği dönemden bugüne tesisin enerji üretim hacmini genişlettiklerini belirten Başkan Özcan, “Özellikle bu evsel atıkları ayrı toplamanın bir de şöyle bir artısı var. Üretilen enerjiden yıllık pay alıyoruz. Benim geldiğimde yıllık 500 TL gibi komik bir rakam alıyorduk. Şuanda aylık ortalama 150 bin TL Bolu ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu da 3 ailenin elektrik üretimi demek. Kaynakta ayrıştırmanın belediyemize bu şekilde katkısı da var. Bolu’yu seven lütfen bu kriterlere dikkat etsinler” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler