Bolu'nun geleceğine yön verecek ve şehre ekonomik anlamda katma değer katacak birbirinden kıymetli projeleriyle dikkatleri üzerine toplayan AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Selami Konyalıoğlu, turizme yönelik çok önemli bir projesini daha açıkladı.
KARTALKAYA'YA ALTERNATİF KAYAK MERKEZİ
Hatırlanacağı üzere Konyalıoğlu geçtiğimiz günlerde; kış mevsiminde uluslararası sporcuların katılımıyla Kartalkaya oteller mevkisinden başlayarak Sarıalan, Aladağ Göleti ve Kızık Yaylası varışlı köpekli kızak yarışları ile kar bisikleti yarışlarının düzenlenebileceğine dikkat çekmiş ve de Kartalkaya'ya alternatif olacak ve Bolu halkının ise rahatlıkla kullanabileceği yeni bir kayak merkezini açıklamıştı.
Üzerinde ciddi şekilde düşünülmesi gereken önerisini Bolu kamuoyuyla paylaşan AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Selami Konyalıoğlu; "Bilindiği üzere ülkemizin en değerli kayak merkezi Kartalkaya, ancak halkımızın %95’i pahalı olması nedeniyle buradan ve kayak sporundan mahrum. Ben bildiğiniz üzere Karacasu'nun sağ tarafında bulunan Çampınar Köyündenim. Çocukluğum yaylalarda geçti ve bölgeyi çok iyi biliyorum. Benim köyümün de yaylası olan Gölcük’ün 8 km yukarısında Doruk Yaylamızdan Gölcük’ün 2-3 km batısına doğru 30 derece eğimli bir yayla yolumuz var. Buradaki 3-4 km'lik alanda öncelikle Bolu Halkının çok ekonomik yararlanacağı telesiyejli bir kayak pisti yapılabilir. Böylelikle en azından genç ve orta yaşlı hemşerilerimiz Avrupa’nın bir sürü yerinde benzerleri olan bir kayak pistinde kayak sporunu çok cüzi paralarla yapabilir ve bu keyfi sürebilir" ifadelerini kullanmıştı.
ÇELE TEPESİ ESKİ UÇAK OTELİ VE RESTORANI
Ankara-İstanbul arasında seyahat edenlerin Bolu’ya yaklaştıklarında ilk gözlerine çarpan, Haziran ayına kadar erimeyen doruklarında ki bembeyaz karları ile bin 981 metrelik Çele Tepesi'nin yılın dört mevsimi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebileceği bir spor merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Konyalıoğlu; "Çele Tepesi 1981 metre zirve yüksekliği ile Bolu'nun en yüksek ikinci zirvesidir. Bol oksijen ve kekik kokan zirveden manzaraya baktığınızda hayran kalmamak imkânsız. Ağaç olmadığı için 360 derece seyir imkanı veriyor. Yedigöller Yolu üzerindeki Sarımustanlar Orman İşletmeden 3 km ileride Banazlı Çavdır Yaylasından 1650 m rakımda başlayan yürüyüş ilk önce Bolu'nun en yüksek 2. zirvesi olan Çele Doruğuna ulaşıyor. Rakım 1981 m daha sonra 8km yol alarak Çal Tepe Zirveye 1882 m ulaşılıyor. Bundan sonra inişe geçilerek 960 m rakımdaki Dumanlı Köyünde son buluyor. Bu güzergahı yürüyüş sporu tutkunlukları sıklıkla kullanıyor. Ayrıca yamaç paraşütü, off road, çadır kampı gibi bir çok spor bu bölgede yapılmakta ve yapılacak planlamayla burası daha da geliştirilebilir. Mesela burada konaklama imkanı yok. Olsa, doğa sporları tutkunlarının vazgeçilmez adresi Çele Tepesi olur. Benim önerim; buraya kaza nedeniyle uçuş için kullanılamayan bir uçağı getirip, 30 kişinin konaklayabileceği bir uçak ve restaurant yapılabilir. Unutmayalım ki turizm bir heyecan ve aktivitedir. Uçak Otel ve Restoranı buraya yaparsak, dünya çapında bir etki oluştururuz. Muazzam bir reklam ve turizm destinasyonu olur" dedi.