Üniversiteler Ligi'nde 4 sıra geriledik

Üniversiteler Ligi'nde 4 sıra geriledik Üniversiteler Ligi'nde 4 sıra geriledik
A- A+
Reklam

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından 2021-2022 Üniversitelerin Dünya Alan Sıralaması açıklandı. Bu yıl bilim alanı sayısının 62’den 78’e çıkarıldığı sıralamada, üniversiteler bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak, son 5 yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi.

Türkiye’den 83 üniversite sıralamaya girerken, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin bu yıl 4 sıra birden gerilediği görüldü.

URAP’ın 2020-2021 sıralamasında 47’nci sırada bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu yıl ise 4 sıra birden gerileyerek Türkiye’den değerlendirmeye alınan 83 üniversite arasında kendine 51’nci sırada yer bulabildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinden ayrılarak yeni kurulan Düzce Üniversitesi’nin ise bu yıl, 6 basamak birden listede üst sıralara çıkması ise dikkat çekti. Yeni kurulmasına ve akademik kadrosunun yeni yapılandırmasına karşılık Düzce Üniversitesi 2021 yılında URAP’da 55’nci sıradayken bu yıl açıklanan verilere göre 49’ncu sırada yer aldı. 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden 2006 yılında ayrılan Düzce Üniversitesi’nin her yıl kendini üst sıralara attığı sıralamada, rahmetli İzzet Baysal ve İzzet Baysal’ın eşi benzeri görülmemiş desteğiyle 1992 yılında kurulan Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nin ise her yıl akademik olarak uluslararası alanda geriye gitmesinin nedenlerinin artık Bolu’da masaya yatırılması gerekiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler