Ya boyayacaklar ya da boyayacak..!

Ya boyayacaklar ya da boyayacak..! Ya boyayacaklar ya da boyayacak..!
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin estetiğini bozan yapıları düzgün hale getirmek için önemli bir adım attı.

Bu ay gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında; “3194 sayılı İmar Kanununun 21, 40 ve 41. Maddelerine göre İlimiz mücavir sahamızda bulunan eski, cephesi oldukça bakımsız ve atıl görünen binaların cephe sağlıklaştırma ve dış cephe boyalarının yapı malikleri tarafından yapılması gerekmekte olup, 30 gün içinde yapılmaması halinde Belediyemizce yapılarak masrafın %20 fazlası ile yapı sahiplerinden tahsil edilecek” kararını çıkartan Başkan Özcan, kötü görünen yapıların dış cephelerinin güzelleştirilmesi için ilk adımı attı.

2011 yılında İzzet Baysal Caddesi için 2013 yılında da Gölyüzü Mahallesi için böyle bir karar alınarak uygulandığı hatırlatan Başkan Özcan, görüntü kirliliği yaratan Bolu genelindeki tüm binalarda bu uygulamaya gideceklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Şehrin belirli noktalarında çok kötü binalar var. Bu binaların çoğunda da hali vakti yerinde insanlar oturuyor, biliyorum. Semerkant, Akpınar Mahallesinde mesela orada yoksul insanlar var. O evlerde çok kötü durumda. En azından boyayarak, sövelerle falan güzelleştirmeye çalışacağız. Bu karar daha önce 2011 yılında bölgesel bazda alınmış. Biz bütünü olarak bu kararı alıp, o kararla bütünleştirmiş oluyoruz” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler