Reklam

Yamaner, Bolu’dan dünyaya Kıbrıs’ın sesi olacak

Yamaner, Bolu’dan dünyaya Kıbrıs’ın sesi olacak Yamaner, Bolu’dan dünyaya Kıbrıs’ın sesi olacak
A- A+

Bir sevdası Baba ocağı Bolu’dan; hayatını adadığı diğer sevdası askerlik mesleği için ayrılan ve gururla giydiği Türk Silahlı Kuvvetleri Üniformasına da 1989 yılında sağlık nedenleriyle binbaşı rütbesindeyken Gazi Unvanı ile malulen emekli olarak veda etmek zorunda kalan Bolu Emekli Subaylar Derneği Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kıbrıs Türkünün haklı davasını Bolu’dan dünyaya duyurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Emekli olduktan sonra döndüğü memleketi Bolu’da ticari hayata atılan, kısa sürede Bolu Ticari hayatında başarılı ve güvenilir isimleri arasına adını yazdıran Yamaner, sosyal sorumluluk projelerinde de önemli görevler üstlenmeyi sürdürüyor.

Bolu’da birçok vakıf, dernek ve yardım kuruluşunun başkanlığını ya da Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan Ahmet Şerafettin Yamaner, oğulları Fatih ve Çağlar Yamaner ile birlikte Bolu’da hem iş hem de sosyal hayatta önemli başarılara imza atmaya devam ediyorlar.

50 yıllık bir dava adamlığı

1973 yılının Şubat ayında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı (Kıbrıs Değiştirme Birliği) Ağır Silah Bölüğü Tanksavar Takım Komutanı olarak Kıbrıs’a atanması ile başlayan ve 2’nci Kıbrıs Barış Harekatında Takım Komutanı olarak ikinci harekata katılmasıyla hayatında yeni bir dönüm noktasına giren Yamaner, 50 yıldır Kıbrıs Türkünün haklı davasını aynı heyecanla yaşamaya devam ediyor.

Yunan Alayına giren Subaylardan biri olan Yamaner, 1960 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile Kıbrıs’ta bir Yunan Alayı ile Rum Milli Muhafız Birliği ve Türk tarafında da Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı ve Kıbrıs Türk Mücahit Teşkilatından bir ve ikinci Kıbrıs Harekâtına katılması dolayısıyla Şerit, Rozet ve Beratına layık görüldü. Ayrıca Yamaner, Kıbrıs’taki askeri başarıları nedeniyle de Kıbrıs Şehit ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Ersan Ertan, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkam Emekli Tüm General Melih Tunca’nın da bulunduğu törende şahsına madalya verildi.

Gerek askerlik mesleği gerekse emekli olduktan sonraki hayatında Kıbrıs Türkü’nün haklı davasının mücadelesine ömrünü veren Ahmet Şerafettin Yamaner, bu amaçla “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” adıyla tarihe not düşecek bir de kitap kaleme aldı.

Bolu’ya Rauf Denktaş heykelini hediye edecek

Son olarak Bolu’da da Kıbrıs Türkün haklı davasının Bolu Halkı tarafından her zaman sahiplenildiğini tüm dünyaya duyurmak için başkanlığını yaptığı Bolu Emekli Subaylar Derneği ve Bolu Emekli Astsubaylar Derneği Üyesi silah arkadaşlarıyla birlikte Kılıçaslan Mahallesindeki 155 nolu Bulvarın adının, “Rauf Denktaş Bulvarı” olmasını sağladı.

Bununla da yetinmeyen Bolu Emekli Subaylar Derneği Ahmet Şerafettin Yamaner, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türkünün lideri Rauf Denktaş’ın heykelini Bolu’da yapma sözü verdi. 

Ahmet Şerafettin Yamaner ayrıca yakın dostları olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi de kaidenin açılış töreni için Bolu’ya davet edeceğini söyledi.

Etimesgut Belediyesine ziyaret

Heykelin yapım aşamasını titizlikle takip eden Bolu Emekli Subaylar Derneği Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, farklı şehirlerde önemli isimlere yaptırdığı kaide ve kütle çalışmalarını yakından takip ediyor.

Bu amaçla Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanı ve Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner beraberinde; Emekli Kıdemli Albay Mehmet Yolcu ve İş insanı oğlu Fatih Yamaner ile birlikte Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i ziyaret ettiler. 

Ahmet Şerafettin Yamaner; Bolu’ya hediye etmek istediği KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt heykelinin Etimesgut Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesinde yapılmasından dolayı Belediye Başkanı Enver Demirel’e teşekkür etti. Yamaner, ziyarette ayrıca “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” isimli kitabını Başkan Demirel’e hediye etti.

Sadece heykel açılışı olmayacak

Heykelin açılacağı ve yüksek ihtimal yakın dostları olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTTC Meclis Başkanı Zorlu Töre gibi önemli isimlerin katılacağı töreni, sıradan bir açılış töreninden ziyade Kıbrıs Türkünün haklı davasının Bolu’dan dünyaya haykırılacağı bir gün olmasını isteyen Yamaner, bu amaçla da çok titiz bir çalışma yapıyor.

Başkent Üniversitesi KTTC Tarihi Araştırma Öğretim Üyesi Emekli Albay Prof. Dr. Mehmet Balyemez ve 1974 Barış Harekâtının efsane komutanı Emekli Tuğgeneral Cemal Eruç ile de Ankara’da bir araya gelerek istişarelerde bulunan Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanı ve Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, günü daha sonra ilan edilecek Bolu’da bir “Kıbrıs Günü” için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler