Yeniden ihaleye çıktı

Yeniden ihaleye çıktı Yeniden ihaleye çıktı
A- A+

Bolu Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrası müteahhit firma tarafından 9 milyon 477 bin lira karşılığı 14 Mayıs 2021 tarihinde alınarak yapımına başlanılan ve ardından da inşaat aşamasındayken Mayıs 2022 tarihinde çöken Yöresel Ürünler Pazarı, yeniden ihaleye çıkıyor.

Yöresel Ürünler Pazarı Tamamlama işi adı altında 2 Mayıs 2023 gününde gerçekleşecek ihalenin teknik şartnamesi Bolu Belediyesi tarafından ilan edildi. Projenin bitişi olarak için de yer tesliminden sonra 180 gün olarak belirlendi.

İnşaatın çökmesi sonrası işi yapan firma yetkilisi Nadir Gürkan Yetkin’in; işe başlamadan önce projenin hatalı olduğunu fakat Bolu Belediyesinin bunu kabul etmediği iddiaları hatırlanacağı üzere yargıya taşınırken, firma yetkilisi Yetkin ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında bu iddialar karşılıklı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Firma yetkilisi Nadir Gürkan Yetkin’in iddialarını mahkemeye taşıması sonrası mahkeme tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi bilirkişi olarak tayin edilmiş ve buradan gelecek rapor beklenilmeye başlanmıştı.

Yaklaşık bir yıldır enkaz halinde duran inşaatın geleceği merak edilirken, açılan ihale sonrası bu sefer de mahkemenin kararı neden beklenmiyor? Sorusunu akıllara getirdi.

YETKİN İTİRAZ ETTİ

İnşaatın çökmesi sonrası açıklamalarda bulunan Yetkin; “Buradaki tasarımsal hatalar yüzünden projeye daha başlamadan belediyeye dilekçe vermiştim. Burada bir sıkıntı olduğunu ve incelenmesi gerektiğini söylemiştim. Buradan kaynaklı bir sorun olursa da sorumluluk almayacağımı belirtmiştim. Onlar da projeye uymam gerektiğini söyledi. Ben de bu şekilde devam ettim. Gerekli uyarılarımı yapmıştım. Burada bir hata varsa tasarımcı arkadaş hukuk önünde hesabını verir” ifadelerini kullanmıştı.

İhale ile ilgili arayarak görüşlerini sorduğumuz Yetkin iddialarını sürdürürken, hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. Bolu Belediyesinin, yöresel ürünler pazarını yeniden ihaleye çıkmasına kanunen bir engel olmamasına karşılık, delillerin yok edilmesinden endişe duyduğunu bildirdi.

Bu noktada mahkemeye itirazda bulunduklarını söyleyen Yetkin; “Asıl burada sorulması gereken soru; proje değiştirildi mi, değiştirilmedi mi? Eğer projede değişiklik yapıldıysa, bu bizim haklı olduğumuzu gösterir. Yok proje değiştirilmediyse de Bolu Belediyesi burada gerçekten büyük bir yanlışlık yapmakta ve sonrasında da insanlarımızın hayatını tehdit eden bir durumu ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler