Zabıta zoruyla Kadın Meclis Üyesini çıkartmak istedi

Zabıta zoruyla Kadın Meclis Üyesini çıkartmak istedi Zabıta zoruyla Kadın Meclis Üyesini çıkartmak istedi
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Tutarsız davranışları ve kullandığı gayri ahlaki üslup nedeniyle ulusal basında sık sık gündeme gelen Özcan’ın son skandalı ise AK Partili Kadın Belediye Meclis Üyesini Zabıta kuvvetiyle çıkartmaya kalkmak oldu.

Hatırlanacağı üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, mayıs ayı meclis toplantısında AK Partili kadın üye Hacer Çınar ile yaşadığı diyalog sonrası CHP yönetimi, “Parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarını” gerekçe göstererek disiplin süreci başlatmıştı. Süreç Başkan Özcan’ın CHP’den geçici ihracına kadar gitmişti.

Ardından da AK Partili Kadın Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar da Şubat Meclisinde Özcan’a su bardağı atarak süreç Bolu’da alışık olmayan bir duruma doğru gitmişti.

Mart Meclisine katılmayan Hacer Çınar bugün gerçekleşen Nisan Meclisine katılınca, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından özür dilemeye davet edildi.

Çınar’ın özür dilememesi üzerine Özcan Zabıta Personeline talimat veren Özcan, zor kullanarak dışarı çıkartılmasını istedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’ın itirazı sonrası oturuma 5 dakika ara veren Özcan, salondan çıkarken, Zabıtaya Hacer Çınar’ın çıkartılması yönünde talimatını yeniledi.

Aradan sonra Çınar’ın salonda olduğunu gören Özcan, çıkartılması için tutumunda ısrar edince AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı, yapılan uygulamanın antidemokratik olduğunu söyleyerek Hacer Çınar’a dönerek; “Hacer Hanım çıkmak istiyorsanız sizin tercihiniz ama çıkmak istemiyorsanız kimse sizi buradan çıkartmaya gücü yetmez, biz buradayız” dedi,

Defalarca kendisinin de hakaretlerde bulunduğunu ama özür dilemediğini hatırlatan AK Partili Grup Başkan Vekili Akbay, Tanju Özcan’ı da özür dilemeye davet etti.

Tartışmaların uzaması ve Özcan’ın geri adım atmaması sonrası AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, haklı olduklarını ifade ederek Meclisin işleyişi açısından Meclis Üyesi Hacer Çınar’dan dışarı çıkmasını istedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler