Ziraat Odası'nda dengeler değişti

Ziraat Odası'nda dengeler değişti Ziraat Odası'nda dengeler değişti
A- A+

Bolu Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri öncesi sürpriz bir kararla 2 dönemdir yürüttüğü Oda Başkanlığı görevine, sağlık problemleri nedeniyle yeniden aday olmayacağını açıklayan Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan sonrası Oda seçimlerinde senaryolar baştan yazılıyor.

Fidan’ın aday olmayacağını açıklamasına karşılık, yerine bırakacağı ismi açık açık ilan etmesi sonrası Ziraat Odası Delegeleri bu duruma tepki gösterirlerken, Oda yarışında 3 kişinin ismi ön plana çıkıyor.

Hakkı Fidan’ın desteklediği ve kendisinin de Yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Selim Özer, Ziraat Odası Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Mevcut Başkan Hakkı Fidan ve Yönetimin desteğini arkasını alan Selim Özer, Oda Başkanı olabilmek için seçimler öncesi ciddi bir çalışma yapıyor.

Buna karşılık mevcut Başkan Hakkı Fidan ve desteklediği Başkan Adayı Selim Özer’in karşısında da iki güçlü isim, seçime girmek için hazırlık yapıyor.

Bu isimlerden ilki; Bolu kamuoyunun yakından tanıdığı, uzun yıllar Bolu Valiliği Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptıktan sonra kısa bir süre önce 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü olarak görevlendirilen İsmail Gürer olduğu ifade ediliyor. 

Gürer’e aday olması noktasında delege ve üyelerden ciddi baskı yapılırken, henüz resmi bir adaylık açıklaması yapmadı. Ziraat Odası Başkan Adayı olacak 3’ncü ismin ise Bolulu çiftlerin yakından tanıdığı Erdal Atalay olduğu ifade ediliyor. Ziraat Teknikeri olan Erdal Atalay da Oda seçimlerinde ismi ön plana çıkan adaylar arasında yer alırken, İsmail Gürer ve Erdal Atalay’ın tek liste halinde seçime birlikte girmeleri için kendilerine yoğun baskı yapıldığı belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde İsmail Gürer’in emekliliğe ayrılarak Başkan Adaylığı yarışına dahil olması ve Erdal Atalay ile birlikte ortak liste ile seçime birlikte girmelerinin yüksek ihtimal olduğu ise kulislerde konuşuluyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler