8 ay dedi, 38 aydır teslim edemedi

8 ay dedi, 38 aydır teslim edemedi 8 ay dedi, 38 aydır teslim edemedi
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olarak kamuoyuna lanse edilerek 11 Kasım 2020 tarihinde temeli atılan ve 240 günde bitirileceği vaat edilerek Bolululara işyerleri satılan Belediye İş Merkezinde sadece Migros işyerine kavuşabildi.

Hatırlanacağı üzere temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İş Merkezi’nin 240 gün sonra bitirileceği sözünü hem Bolu halkına hem de o zamanki partisi CHP’nin Genel Merkezi kurmaylarına söz olarak vermişti.

İş Merkezini 240 gün yani 8 ayda tamamlayarak teslim edeceği sözünü veren Başkan Özcan, aradan 1080 gün geçmesine karşılık İş Merkezini bitiremedi. Özcan’ın sözüne güvenerek elindeki birikimleri ile işyeri alan Bolulular ise mağdur oldular.

Türkiye’nin ekonomik anlamda zor günler geçirdiği günlerde parasını döviz, altın ya da faize yatırmak yerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sözüne güvenerek İş Merkezinden iş yeri alarak değerlendiren ve bir anlamda da paralarını buraya yatırarak Belediyeye destek olan 22 işyeri sahibine Tanju Özcan sözünü tutamadı.

Halk arasında kullanılan “paranla rezil olmak” sözünü 38 aydır yaşayan işyeri sahiplerine ise halen sahibi oldukları işyerlerinin ne zaman teslim edileceğine dair bir taahhüt verilemiyor.

Buna karşılık iş merkezinin giriş katını cirodan %4 pay alma karşılığında ulusal zincir market olan Migros’a 2022 yılının Aralık ayında kiralayan Başkan Tanju Özcan, Türkiye’nin en zengin şirketlerinden Anadolu Grubuna verdiği sözü ise bugün itibariyle tuttu. Migros bugün itibariyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki İş Merkezinde hizmet vermeye başladı.

Migros için verilen sözü yerine getirmek için Aralık ayından bu yana var gücüyle buraya yoğunlaşan Tanju Özcan, hem işyerini teslim etmenin hem de cirodan gelecek %4 payın sevincini yaşıyor.

Bolu Belediyesi’ni 4.5 yıllık başkanlığı döneminde mali açıdan yönetemeyen ve zor günler geçirilmesine sebep olan Tanju Özcan, geri kalan 5 ayında da yaşayacağı ekonomik sıkıntıları aşmak için hem satabileceği yeni Bolu Belediyesi’nin arsaları üzerinde çalışıyor hem de Migros’tan gelecek paranın hesabını yapıyor.

Bolu’dan 21 kişiyi ise 38 aydır mağdur ederek iş yerlerini teslim etmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Boluluların mağduriyetinin giderilmesi için iş yerlerini ne zaman teslim edeceğine dair ise Bolu Belediyesinden yapılan bir açıklama bulunmuyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler