9 yıllık sorunu Meclis’e taşıdı

9 yıllık sorunu Meclis’e taşıdı 9 yıllık sorunu Meclis’e taşıdı
A- A+
Reklam

2014 yılında meydana gelen sel sonrası köyün çevresinin afet bölgesi ilan edilmesine karşılık, köylülerin taşınma taleplerinin bir türlü bugüne kadar karşılanmaması sorununu TBMM gündemine taşıyan Bolu Milletvekili Türker Ateş, köyün taşınmasını istedi.

Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa Köyü’nün fiziki konumu nedeniyle süreli yoğun yağışlara maruz kalarak, sel riski taşıdığına dikkat çeken Ateş, 2014 yılında meydana gelen selde, köyün çevresinin afet bölgesi ilan edilmesine karşılık, 9 yıldır köy halkının duyulmayan seslerine TBMM’de tercüman oldu.

Köyün, 9 yıldır taşınmayı beklediğini aktaran Ateş, “2014 yılında aşırı yağışlar nedeniyle Bolu’nun Eskiçağa Köyü’nde sel felaketi yaşandı. Şiddetli yağmur nedeniyle yaşanan sel ve heyelan nedeniyle köydeki evlerin tamamı zarar gördü. 2014 yılında köy afet bölgesi ilan edildi, ancak 9 yıl geçmesine rağmen hala taşınamadı. Tam 9 senedir taşınmayı bekleyen köylüler, her yağmurda sel altında kalma ya da heyelan yaşanacağı korkusuyla diken üstünde yaşıyorlar. Kastamonu Bozkurt’ta ve diğer bölgelerde yaşanan sel felaketlerinin acı sonuçları hala aklımızda. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce köyün daha güvenli bir bölgeye taşınması için harekete geçin. Eskiçağa köylülerini daha fazla diken üstünde yaşamak zorunda bırakmayın” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler