Ağır tonajlı araçlara bayram yasağı getirildi

Ağır tonajlı araçlara bayram yasağı getirildi Ağır tonajlı araçlara bayram yasağı getirildi
A- A+

Bolu Valiliği de kamyon, çekici ve tankerlerin İstanbul istikametinde Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-750 karayolları Bolu kesimini kullanmasının 14-15 Haziran tarihleri arasında yasakladı.

Kamyon, çekici ve tankerlerin İstanbul istikametinde Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-750 karayolları Bolu kesiminin kullanmasının 24 saat yasak getiren Bolu Valiliği, vatandaşların bayram tatili için yaşanacak yoğunluğun göz önünde bulundurularak kararın alındığı ifade edildi.

Yasak kararı ile ilgili Bolu Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

“2024 yılı Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeniyle vatandaşlarımızın 14-15 Haziran 2024 tarihlerinde özellikle büyük şehirlerden diğer şehirlere ve turizm bölgeleri istikametine gidebileceği ve taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulundurularak trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla; Kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların, 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’den itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar; 

  1. O-4 Anadolu Otoyolunun Düzce il sınırından, arada kalan katılımlar dahil Ankara ve Karabük istikametlerine, 
  2. D-750 Devlet Karayolu Zonguldak il sınırından, arada kalan katılımlar dahil Ankara ve Karabük istikametlerine, 
  3. D-750 Devlet Karayolu ve O-4 Anadolu Otoyolu Ankara il sınırından, Karabük istikametine, 
  4. D-100 Devlet Karayolu Düzce il sınırından, arada kalan katılımlar dahil Ankara ve Karabük istikametlerine seyir yapmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir. 

Belirtilen istikamete seyir halinde oldukları tespit edilen söz konusu araçlar kolluğun uygun gördüğü alanlarda bekleme yapacaklardır. 

5) Tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler