AK Parti'de adaylık başvuru ücretleri belli oldu

AK Parti'de adaylık başvuru ücretleri belli oldu AK Parti'de adaylık başvuru ücretleri belli oldu
A- A+
Reklam

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala seçim maratonu hızlandı. Adaylık başvurularına başlayan AK Parti’de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretleri de belli oldu. 

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN 30 BİN TL

17 Kasım’da adaylık başvurularına başlayan AK Parti’de temayül yoklaması ise 19 Kasım’da elektronik ortamla tüm illerde aynı anda yapılacak. Belirlenen başvuru ücretlerine göre AK Parti’den Bolu Belediye Başkan Aday Adayı olmak isteyenler 30 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL alınacak. Belde Belediye Başkan Aday Adayı olmak isteyenler ise 10 bin lira bağışta bulunacaklar.

KADIN ADAYLARDAN YARISI

Bununla birlikte İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi olmak isteyen aday adaylarından ise 5 bin TL başvuru ücreti alınacak.  Kadın aday adaylarından bu ücretlerin yarısı, engelli aday adaylarından ise dörtte biri alınacak.

BAŞVURU ÜCRETLERİ GAZZE’YE GİDECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Adaylardan başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdik. Bağışlar, tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimize gönderilecek” dedi.

Başvuru için istenilen belgeler; 

1- Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Hangi adaylık türü ile ilgili olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden)

2- Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak veya e-Devlet üzerinden)

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde)

4- Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınacak)

5- Bağış dekontu 

6- Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi

7- Engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adayları 'Engelli Kimlik Kartı' veya 'Sağlık Kurulu Rapor' fotokopisi

8- Ek Öz Geçmiş (Zorunlu değildir)

9- Fotoğraf

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler