Üniversitede “Atatürk”süz anmalar

Üniversitede “Atatürk”süz anmalar Üniversitede “Atatürk”süz anmalar
A- A+
Reklam

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Anma Mesajında, Üniversitede yapılan anma programında Atatürk resminin kullanılmaması tepki çekti.

Üniversite yönetiminin bir cemaate mensup oldukları iddiası uzun yıllardır Bolu’da konuşulurken, bugün yaşanan garip olaylar Üniversite’de neler oluyor sorusunu akıllara getirdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin resmi internet sitesi www.ibu.edu.tr’ de Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın Atatürk’ü Anma Mesajı görseli olarak Atatürk’ün resmini kullanmak yerine sadece Ulusal bir Bayrammış gibi Türk Bayrağı kullanılması ile başlayan gariplikler yine Üniversitenin sosyal medya mecralarındaki haber portalı olan “ibuajanda”da da devam etti.

Üniversitenin Kültür Merkezi Mavi Salonunda yapılan resmi Anma Programında gariplikler devam etti. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda Baş tarafından “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” adlı sunumu salon programına katılan çok az sayıdaki dinleyiciye aktarırken, salonda yine Atatürk resminin olmaması dikkat çekti.

Son olarak ise sosyal medya mecralarında Üniversite Rektörlerinin art arda Atatürk’ü anmak için mesaj yayınlarlarken, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın sosyal medya hesaplarında anma mesajı paylaşmadığı görüldü. Sosyal medya mecralarındaki şahsi hesaplarından sadece X (twitter.com) ve ınstagramı faal olarak kullanan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın her iki platformda da en son paylaşımını 7 Kasım tarihinde yaparken, 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde herhangi bir anma mesajı paylaşmadığı görülüyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler