AK Parti’de Mehmet Yılmaz sürprizi mi?

AK Parti’de Mehmet Yılmaz sürprizi mi? AK Parti’de Mehmet Yılmaz sürprizi mi?
A- A+
Reklam

14 Mayıs 2023 olarak ilan edilen Genel Seçimler öncesi AK Parti’de sürpriz isimlerin Milletvekili adaylıkları gündeme gelirken kulislerde; Hakimler ve Savcılar Kurulu eski Başkanı ve halen Yargıtay Üyesi olarak görev yapan hemşerimiz Mehmet Yılmaz ismi, en dikkat çeken isim olarak öne çıkıyor.

AK Parti Genel Merkezinin; yıpranmamış ve illerinde tanınan isimlerle Genel Seçimlerde yola çıkmak istediğini ve yeni yüzler arayışında olduğu iddia edilirken, Bolu’da da sürpriz isimlerin listede yer alabileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası Yargı’ya sızmış FETÖ’cü hain savcı ve hakimlerin ortaya çıkarılmasında tek yetkili olarak iki dönem Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanı olarak atadığı Mehmet Yılmaz, Erdoğan’ın da en güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Aslen Geredeli olan ve başta Gerede olmak üzere Bolu’da sevilen bir isim olan Mehmet Yılmaz’ın yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bolu Milletvekili yapılarak Meclise sokulacağı, ardından da ya Adalet Bakanlığı ya da Mecliste Anayasa Komisyonu gibi kritik bir Komisyonun başında görev verileceği AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Bundan önceki genel seçimlerde Bolu’da Milletvekili adayı belirlemede Gerede ilçesine 2’nci sırayı veren AK Parti genel Merkezi’nin, kısa dönemle birlikte 4 dönemdir Milletvekilliği yapan Fehmi Küpçü’nün aday gösterilmeyerek yerine Mehmet Yılmaz’ın Gerede bölgesinin adayı olarak gösterileceği iddia ediliyor.

MEHMET YILMAZ KİMDİR?

1961 yılında Bolu İli, Gerede İlçesinde doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla, 1987 yılında Amasya Hakimliği yaptı, daha sonrasında 1989 yılında Doğanhisar Hakimliği, 1993 senesinde ise Adalet Müfettişliği görevini yerine getirmiştir. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz 1988 senesinde Adalet Başmüfettişliği görevi yaptı, 2010-2014 yılları arasında HSYK başmüfettişliği görevinde bulundu. 12 Ekim 2014’de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Yılmaz 23 Mart 2016 tarihinde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili olarak seçildi. 2017 yılında bu görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden atanan Mehmet Yılmaz, görev süresi dolduğu 11 Haziran 2021 tarihinden bu yana Yargıtay Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler