Beraatini Yargıtay da onadı

Beraatini Yargıtay da onadı Beraatini Yargıtay da onadı
A- A+
Reklam

FETÖ/PYD kapsamında hakkında soruşturma yürütülen Bolu Eski Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın beraat kararı, Yargıtay tarafından onandı.

İlimizde 24 Şubat 2014’te Vali olarak göreve başlamasından sonra merkeze alınan ve ardından da 15 Temmuz kanlı hain darbe girişimi süreci sonrasında da hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilerek soruşturma başlatılan Zahteroğulla’rının davasında Yargıtay son sözü söyledi.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılanan Zahteroğulları, hatırlanacağı üzere 2019 yılında delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişti.

Zahteroğulları’nın beraati, Yargıtay tarafından da onandı. Yargıtay’da oy birliğiyle alınan karar kapsamında Zahteroğulları, üzerine atılı tüm suç ve iddialardan beraat etti.

Gidişi günlerce konuşulmuştu

Hatırlanacağı üzere; 2015 yılında sürpriz bir kararla Bolu Valiliği görevinden Merkez alınan Ahmet Zahteroğulları’nın vedası, günlerce ulusal ve yerel basında konuşulmuştu.

Bolu’dan ayrılırken Bolu Valiliği önünde toplanan kalabalığa konuşan Ahmet Zahteroğulları, “Bugün ayrılış günü. Gelişimiz ne kadar doğalsa gidişimizin de böyle olduğuna inanıyorum. Biz devletimizin milletimizin emrindeyiz. Devletimiz bize ne görev verdiyse bundan önceki görevlerde olduğu gibi bunu şerefle yapmaya çalıştık gayret ettik. 26 yıldır meslek hayatımda çok önemli görevlerde bulundum. Bu zamana kadar bir müfettişe bile ifade vermek nasip olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Adam gibi geldim adam gibi gideceğim. Adam gibi gelmenin adam gibi gitmenin bir bedeli var. Adamlık pahalı bir şeydir. Adamlık ucuz olsaydı herkes adam olurdu” diye konuşmuş, bu sözler uzun süre tartışılmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler