AK Parti’de temayül heyecanı yaşandı

AK Parti’de temayül heyecanı yaşandı AK Parti’de temayül heyecanı yaşandı
A- A+
Reklam

Milletvekili aday adaylığı başvurularını tamamlayan AK Parti Bolu İl Teşkilatı, milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması gerçekleştirdi. 

Partinin il binasında gerçekleşen temayül yoklamasında, Bolu’nun ilçelerinden gelen farklı yönetim kademelerindeki 612 üye oy kullandı. 

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, MKYK Üyesi Nurcan Dalbudak, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Canan Baran İzgi’nin gözlemci olarak katıldığı Dijital ortamda gerçekleşen oylamada, parti üyeleri, 25 milletvekili aday adayı arasından, üç ismi seçti.

Temayül yoklamasına ilişkin bilgi veren AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Aday adaylarımızın teşkilatlar olarak son hazırlıklarını yani bugüne kadar kendilerine teşkilat mensuplarımıza ve temayülde teşkilat kademelerinde görevli olan arkadaşlarımıza tanıttılar. Bugün itibariyle de onlar son görevlerini yapıyorlar. Temayül yoklamamızda teşkilat mensuplarımızdan il, ilçe ana kademe yönetiminde görevli arkadaşlarımız var. Yine kadın ve gençlik kollarımızın yönetim kurulları var. Mahalle başkanlarımız, köy temsilcilerimiz de burada bugün, oy kullanıyorlar. Yine tabi partimizin kurucuları, önceki dönem milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz de var” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün aday adayı olmasına rağmen, temayül yoklamasında isimlerinin bulunmadığını aktaran Güner, “Bizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil eden milletvekillerimiz oylamada yoklar. Onlar üzerinde bir tercih tasarrufunda bulunamıyoruz bizler, oy kullanan teşkilat mensupları olarak. 25 aday adayımızla ilgili tercih tasarrufunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonuçların, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a direkt olarak aktarıldığını belirten Güner, “Bizim burada kullandığımız oyları, sadece Sayın Cumhurbaşkanımız adaylar üzerindeki tasarruflarımızı görebiliyor. Bununla alakalı değerlendirmelerini, en son bir kriter nezdinde toplayacak. Dijital ortamda yapılıyor olması, işin hemen hızlı neticelenmesine ve sıkışık olan bu zaman takviminde elimizi biraz daha kolaylaştıracak şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler