Arçelik’te işçilerin eylemleri artarak devam ediyor

Arçelik’te işçilerin eylemleri artarak devam ediyor Arçelik’te işçilerin eylemleri artarak devam ediyor
A- A+
Reklam

İşçilerin temsilcisi Türk Metal Sendikası ile işveren temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Eylül ayından bu yana toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması sonrası ikinci aşama olan arabuluculuk süreci devam ederken, Bolu Arçelik Pişirici Cihazlar Fabrikası işçileri de eylemlerinin şiddetini arttırmaya başladı.

Önceki gün fabrikanın yemekhanesinde ilk eylemi alkışlar ve ıslıklarla işveren temsilcilerini protesto ederek yapan Bolu Arçelik Pişirici Cihazlar Fabrikası işçileri bugün de Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi öncülünde fabrika önünde toplandılar.

Fabrika önünde bir araya gelen yüzlerce işçi MESS’i protesto ederken, toplu iş sözleşmesinin bir an önce sonuçlanması çağrısında bulundular.

MESS’in, İşçileri görmezden gelmeye devam etmesi halinde eylemlerinin de şiddetinin artacağı uyarısında bulunarak işçiler adına burada açıklama yapan Türk-İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkan Hakan Gülen; “Sendikamız Türk Metal ile (MESS) arasındaki Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması nedeniyle uyuşmazlık tutanağı tuttuk. Arabulucu sürecine geçtik ve ardından MESS’e karşı eylem sürecimizi başlattık. Bugün burada haklı taleplerimize kulak tıkayan ve emeğimizi görmezden gelen İşveren Sendikası MESS’e Türk Metal işçilerinin sesini duyurmak için toplandık. Buradan, MESS’e sesleniyoruz..! Sendikamız Türk Metalin verdiği taslak üyelerimizin alın teriyle yazılmıştır. Ve içinde sadece hakkını isteyen Türk Metal emekçisinin haklı talepleri vardır. Bizi görmezden gelmeye devam ederseniz eylemlerimizin şiddetini artırarak devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın çizdiği yolda gözümüzü kırpmadan mücadele etmeye ve sonuna kadar da gitmeye hazırız. Yaşasın Emek Mücadelemiz. Yaşasın Türk Metal” dedi.

Konuşmanın ardından ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Başkan Gülen ve yüzlerce işçi, fabrikadan toplu halde çıkarak servis araçlarına bindiler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler