Asuman Başkan adaylığa yeşil ışık yaktı

Asuman Başkan adaylığa yeşil ışık yaktı Asuman Başkan adaylığa yeşil ışık yaktı
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin geçmiş dönemde en çok eleştirilen İmar uygulamalarının başına geçtikten sonra vatandaşın kaybolan güvenini yeniden tesis eden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, 2023 yılında yapılacak Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adaylığına yeşil ışıktı.

Bolu Postası Gazetesi olarak da geçtiğimiz günlerde haber yaparak gündeme getirdiğimiz Tekin, Milletvekilliği Aday Adaylığı için Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa edeceği yönünde kulislerde konuşulan iddialara Bolu Gündem Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile netlik kazandırdı.

İlk defa Aday Adaylığı konusunda kendisine sorulan soruya net bir şekilde cevap veren Tekin, “Kafamda Milletvekilliği düşüncesi var” dedi.

Bolu Gündem Gazetesi muhabirinin sorduğu Aday Adalığı konusundaki düşünceleri karşısında; “Kurumlarda genel olarak tıkanıklıklar var. Sizin de net gördüğünüze inanıyorum. Neden bu kurumlarda da bir şeyler yapmayalım diye düşündüm. Henüz tabi seçim takvimi açıklanmadı. Her şeyden önce başkan yardımcısıyım. Bu göreve CHP’nin meclis üyesi olarak geldim. Onların da tabi duruşu ve desteğiyle birlikte başkanın söylemleri ve düşüncesi önemli. Kafamda milletvekilliği düşüncesi var. İleriki süreçte bakalım zaman bize ne gösterecek” ifadelerini kullanarak, seçimlerde Milletvekili Adaylığı yarışında ben de varım dedi.

“Bunaldı ve bırakıyor” iddiası

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin’in, Belediye Meclis Üyesi olduğu için Aday Adayı olabilmek için kanunen hem Başkan Yardımcılığı hem de Meclis Üyeliğinden istifa etmesi gerekiyor. Süreç sonunda Tekin aday gösterilmez ya da Milletvekili olamaz ise Belediyedeki görevlerine geri dönme şansı bulunmuyor.

Bu noktada da siyasi kulislerde; çok hassas bir birimin başında olması, aylardır Müfettişlerin denetimlerine maruz kalınması ve Belediye içinde yaşanan güç savaşlarından dolayı yorulan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin’in, istifa etmek yerine, aday adayı olarak bu görevlerinden ayrılma yolunu tercih ettiği konuşuluyor. 

Son aylarda gerçekleşen Meclis toplantılarında Tekin’in başında olduğu İmar konuları ile ilgili alınan kararlarda CHP’li özellikle bazı Meclis Üyelerinin Komisyon kararları dışında oy kullanması da bu iddiaları güçlendiriyor.

Hatırlanacağı üzere geçmiş dönemde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yardımcılığını yapan Hüseyin İka da 24 Haziran seçimleri öncesi Milletvekili Aday Adayı olarak tüm görevlerinden istifa etmiş ardından da AK Parti Üyeliğini de sonlandırmıştı. Kamuoyunda Tekin’in de İka gibi görevinden ayrılmak için Aday Adaylığı sürecini fırsat olarak gördüğü iddia ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler