Bakan yeni güzergah dedi

Bakan yeni güzergah dedi Bakan yeni güzergah dedi
A- A+
Reklam

Bolu ve Düzce tarafından yüksek sesle dillendirilen Yüksek Hızlı Tren hattı için bir önceki dönem yapılan çalışmalarda Bolu’dan geçmeyeceği ifade edilse de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklaması Bolu’da umutları yeniden yeşertti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki ulaşım süresini 80 dakikaya düşürecek süper hızlı tren projesinde güzergah tespiti çalışmalarının başladığını duyurdu. Bakanın bu açıklaması yıllardır hızlı tren güzergahına dahil olma beklentisi içinde olan Düzce ve Bolu için bir umut doğurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek 'süper hızlı tren' projesini duyurdu.

5 SAAT YERİNE 80 DAKİKADA GİDİLECEK
Uraloğlu, YüksekHızlı Tren ile yaklaşık beş saat süren Ankara-İstanbul güzergahı için yeni 'Süper Hızlı Tren' projesini duyurdu.

"ANKARA-İSTANBUL 80 DAKİKAYA İNECEK"
Projenin talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini söyleyen Uraloğlu, proje çalışmalarının, güzergah tespiti çalışmalarının başladığını ifade ederek, "Daha Bismillah dediğimiz aşamasındayız" dedi.

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Ankara-İstanbul arasına yeni bir hattın inşa edileceğini ve iki istasyonun olacağını söyledi. Yeni projede saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenin görev alacağını da belirten Uraloğlu, böylelikle Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya ineceğinin müjdesini verdi.

ESKİ HAT 576 KM, YENİ HAT İSE 466 KM OLACAK

Bakan Uraloğlu’nun bu açıklaması sonrası yeni hattın Bolu’dan geçme olasılığı yüksek olarak gözükürken, verilen rakamlar da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Mevcut Ankara-İstanbul arasında kullanılan Yüksek Hızlı Tren Hattı; Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya-İzmit ve İstanbul güzergahını kullanırken, hattın uzunluğu ise 576 km. Bu karşılık Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklamada yeni hattın 466 km. olacağı ifade edilirken, güzergahın kısalacağından dolayı, yeni hattın Bolu’dan geçmesinin yüksek bir olasılık olduğu ifade ediliyor. İlimizden de geçen Ankara ve İstanbul arası karayolu ile arasındaki mesafe 450 km.  

GÖREV SİYASİLERDE

Havalimanı bulunmadığı için Bolu ve Düzce illerinin yıllardır beklediği Yüksek Hızlı Tren ile ilgili bu gelişme sonrası gözler Bolu ve Düzce’deki siyasilere çevrildi. İki kardeş ilin özellikle iktidar kanadına mensup seçilmiş Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının yapacakları güç birliği sonrası, iki şehrin hayalinin gerçeğe dönüşmesinin önünde engeller de ortadan kalkmış olacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler