Başkan Özcan, dostuna desteğe gitti

Başkan Özcan, dostuna desteğe gitti Başkan Özcan, dostuna desteğe gitti
A- A+
Reklam

Yalova Belediyesinde "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni ve görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler ve belediye hesaplarında kanuna aykırı olarak yapılan iş ve işlemlerle" ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında yaklaşık 3 yıl önce görevinden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın tutuksuz yargılanmasına devam edildi. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yakın dostu olan Salman’a destek için bugün Yalova’ya gitti. Yalova Adliyesindeki duruşmaya katılan Başkan Özcan buradan sosyal yaptığı paylaşımında; “Suçsuz olduğu defalarca da bilirkişiler tarafından ilan edilen, Yalova Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman için adalet arıyoruz. Yalova halkının iradesine saygı duyulmalı Vefa Başkan görevine iade edilmeli1 ifadelerini kullandı.

Görülen davada Salman'ın avukatları, dosyanın birleştirilmemesini, CHP'li Salman'ın, DP'li eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'dan ayrı olarak tek başına yargılanmasını talep etti. Salman'ın avukatı Deniz Baykal, "Müvekkilim Vefa Salman suçsuzdur. Görevine iade edilmesi gerekiyor. Vefa Salman'ın tek yargılanmasını diliyoruz" dedi.

CHP'li Salman'ın avukatı Deniz Baykal'ın Salman'ın tek başına yargılanma talebini değerlendiren Mahkeme heyeti, talebi uygun bulmayarak ret etti. Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu CHP'li yöneticiler ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, mahkeme heyetine bağırarak itiraz etti.

Başkan Özcan ve CHP'li grup, 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyetine hakarete varan üslup kullanarak salonu terk etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler