Başkan Özcan, Rektörü uyardı;

Başkan Özcan, Rektörü uyardı; Başkan Özcan, Rektörü uyardı;
A- A+
Reklam

Karabük Üniversitesi’nde okuyan Afrikalı öğrencilerle ilgili iddialar sosyal medya ve ulusal basın gündeminden düşmezken, dönemin Rektörü Prof. Dr. Refik Polat hakkındaki usulsüzlük yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmalar da devam ediyor.

Polat döneminde Karabük Üniversitesinde bir anda 15 bin Afrika’dan gelen öğrencinin gelmesiyle başlayan sürecin olumsuz etkileri bugün hala kamuoyunda konuşulurken, Afrikalı öğrenci sayısının bir anda arttığı Bolu’da da gözler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne çevrildi.

Karabük’teki olayların sorumlusu olarak gösterilen Rektör Polat’ın yardımcılığını yapan Prof. Dr. İbrahim Kürtül’ün, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörü olarak görev yapması Bolu’daki durumu daha da tartışılır hale getirdi.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı gibi Veteriner olan Prof. Dr. İbrahim Kürtül; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden ayrılınca BAİBÜ Tıp Fakültesinde göreve başlarken, halen Uluslararası Öğrenci Koordinatörü olarak görev yapıyor. Üniversitede okuyan yabancı öğrencilerle Rektör Alişarlı'yı ziyaret eden Kürtül, kendisine hediye takdim ettiği fotoğrafta yan yana görülüyor. 

Bolu’da 3 bin 234 yabancı öğrenci var

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı gibi Veteriner olan Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Karabük Üniversitesinden ayrıldıktan sonra  BAİBÜ Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalında göreve başladı.

Ardından da 2020 yılında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü oldu. Halen Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül’ün gerek Karabük’te gerekse Bolu’da Afrika’dan gelen öğrencilerle ilgili bölümlerde görev alması ise dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü iken düzenlediği basın toplantısında Prof. Dr. Refik Polat, Afrika’dan gelen öğrencilerin Karabük’e sağladığı ekonomik girdi üzerinden söylemlerin aynı şekilde Kürtül tarafından Bolu’ya sunulması da gözlerden kaçmıyor.

Geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül; “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 102 farklı ülkeden 3 bin 234 aktif öğrenci eğitimlerini, ücretlerini ödeyerek sürdürüyor. Bu öğrencilerin Türkçe hazırlık ve program eğitimi kapsamında Üniversiteye toplamda 70 milyon TL’ye yakın bir maddi katkı sağlıyor. Üluslararası öğrencilerin Ülkemizde eğitim hizmetinin karşılığını ödemek zorundalar” demişti.

Başkan Özcan, konuyu araştırdığını söyledi

Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylar ve aynı ekibin Bolu’da işbaşında olduğu iddiaları karşısında açıklamada bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı uyardı.

İlk olarak Karabük’te yaşanan olayları değerlendiren Başkan Özcan; “Seçim dönemine denk geldi, yeterince takip edemedim. Ama Karabük’ü bütün dünyaya rezil ettiler. Yazıklar olsun. Her şeyden önce Karabük, bir Cumhuriyet kenti. Sosyal medyada falan bir sürü karışık bir şeyler gördüm ama Karabük Üniversitesini bütün dünyaya rezil ettiler” dedi.

Bolu’da aynı olayların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğini de belirten Başkan Özcan; “Aynı ekibin Bolu’da da işbaşında da olduğu söyleniyor. Ben bu konuyu araştırıyorum. Eğer böyle bir şey var ise burası Karabük değil kardeşim. Biz buradaki sığınmacıları nasıl gönderdiysek, o konuda da gerekli tedbiri alırız. Burada Rektör Hocayı da uyarıyorum; başka paralel yapılara bağlı kalarak hareket etmesin. O’nun bağlı olduğu yer Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bundan sonraki süreçte Rektör dahil, Bolu’nun aleyhinde faaliyet gösterecek yapıları buraya sığdırmaya kimse çalışmasın. Ben hayatta olduğum sürece, Bolu asla bir Karabük olamaz” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler