Seçim sonuçlarına itiraz edildi

Seçim sonuçlarına itiraz edildi Seçim sonuçlarına itiraz edildi
A- A+
Reklam

Gerede ilçesinde 31 Mart Yerel Seçim Sonuçlarının tartışmaları sürerken, seçim akşamı yaşanan şok olay güvenlik kamerasına yansıdı. 

İlçede oy sayımına ilişkin tartışmalar devam ederken Dayıoğlu Mahallesi İlköğretim Okulunda yaşananların seçim güvenliğine gölge düşürdüğü iddia edildi. Okulun güvenlik kamerasına yansıyan olayda oy sayımının tamamlanması sonrası mühürlü çuvallar ile İlçe Seçim Kuruluna götürülmesi gereken oyların sandık içinde görünür vaziyette görevlilerce taşındığı görülüyor.
Okulun üst katından aşağı inen sandık görevlilerinin biri oyların içinde bulunduğu şeffaf sandığı taşırken diğer ise mühürlü çuvalı kapıya kadar getiriyor. Sandık Başkanı burada İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri eşliğinde okuldan ayrılıyor. Seçim güvenliğinin hiçe sayıldığı şok görüntüler ise ilçede seçim sonuçlarının tartışılmasına neden oldu. 

Görüntüler sonrası; kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili Mustafa Allar’ın seçimi 73 oy farkla kazanması nedeniyle Büyük Birlik Partisi Adayı Akif Allar, itiraz için ilçe seçim kuruluna gitti.
YSK’NIN AÇIK BİLGİLENDİRMESİ VAR
Yüksek Seçim Kurulunun oyların sayımı ve dökümü işlemlerine ilişkin verdiği bilgiler arasında “Sayıma ilişkin kâğıt ve belgeler seçim torbasına konulup torbanın ağzı bağlanarak kurul mührüyle mühürlenir ve imzalanır. Hazırlanan mühürlü torba ve sandık kurulu mührü, sandık kurulu başkanı ile ad çekme yoluyla belirlenecek en az iki üye tarafından hiçbir gecikmeye meydan verilmeksizin en kısa zamanda, ilçe seçim kurulu başkanına teslim edilir” ifadeleri yer alıyor.
SEÇİM TEKRARLANABİLİR
YSK’nın açık olarak yaptığı bilgilendirmeye rağmen sandık görevlilerinin görevi kötüye kullanarak oy pusulalarını müdahale edilebilir halde, içinden zarf alınması veya içine zarf atılması muhtemel halde taşımaları ilçedeki tepkilerin odağı haline geldi. Yapılan itiraz ve şikayetlere ilçe seçim kurulunun ne cevap vereceği merak konusu oldu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ramazan (1 ay önce)
    o zarflari torbaya arabada mi koydunuz muhurlediniz. yazik!
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler