Başkanı kaldırımda ağırladılar

Başkanı kaldırımda ağırladılar Başkanı kaldırımda ağırladılar
A- A+
Reklam

Bolu’da bu yıl adeta park ve yeşil katliamı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarla yeşil alan ve ağaç sayısı hızla artan ilimizde, bu yıl tam tersi bir süreç yaşanmaya başlandı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrin girişinden itibaren başlayan yeşil alan ve ağaç örtüsünün yarattığı güzellikle akıllarda “Yeşil Bolu” olarak yerini alırken bu yıl; “Sararmış Bolu”, “Betonlaştırılmış Parklar”, “Doğal Botanik Yaban Otları Parkları” olarak hafızalara kazandı.

D-100’ refüjleri yaz boyu sarıydı…!

Bolu’nun vitrini D-100 Karayolundaki refüjlerde çim bakımı geçtiğimiz hafta yapılırken, yaz boyunca bakımsızlıktan sararmış çimleriyle Bolu’dan geçenlerin akıllarında bu kötü manzaralar kaldı. Yaz boyunca kavşaklar dahil refüjler uzun otlarla bakımsız bir halde dururken, geçtiğimiz hafta nihayet kış öncesi refüjlerin bakımı yapılabildi.

Karaçayır’a da beton bina…!

Atatürk Orman Parkında ne amaçla ve kimler tarafından işletileceği belli olmayan beton bina hızla yükselirken, Karaçayır Parkı’nda açılan alkolle mekandan sonra Nikah Salonunun yanında yeni bir betonarme binanın yapılıyor. Zaten 2 kafeterya, bir alkollü restoran derken yeşil alanı katledilen Karaçayır Parkına yapılmakta olan betonarme binanın ise aynı Atatürk Orman Parkında olduğu gibi ne amaçla ve kimler tarafından işletileceği Bolu Belediyesi tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı için belirsizliğini koruyor.

Atatürk Orman Parkı kaderine terk edilmiş durumda..!

Bolu’muzun gözbebeği Atatürk Orman Parkı ise kaderine terk edilmiş durumda. Yemyeşil çimleri, içinde bulunan yüzlerce ağaç türünün yarattığı muhteşem manzarası, Parkın içinde akan su kanalı, üzerine oturarak manzaraya bakılan banklar, içinde cıvıl cıvıl çocukların oynadığı çocuk oyun grupları kısacası hepsi resim karelerinde kaldı.

Mevcut kanalı çalıştıramayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kafetaryaların önündeki havuzu toprakla doldurarak problemi kendilerince çözmüşler. Kanalın diğer kısmında ise su bulunmuyor. Ufacık bir kanalın bakımını yapamadıkları için çalıştıramayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeni devası göletin bakımı nasıl yapacağı ise merak ediliyor.

Bankların ve çöp kutularının bir çoğu kırık ve etkinlik alanı olarak ayrılan zemini ahşap alanın ise tahtalarının yarısı kopmuş durumda. Bu alanın yarısı beton yarısı da ahşap olarak aylardır hiçbir yetkili ve etkili ismi rahatsız etmeden orada öylece duruyor.

Mahalle aralarında park kalmadı..!

Şehrin simgesi haline dönüşen yeşil alan ve parklardaki durum bu şekildeyken, mahalle aralarındaki parklar ise neredeyse kalmamış durumda.  Karaçayır Mahallesindeki Karaçayır Parkı, İhsaniye Mahallesindeki Mili Egemenlik Parkı ve Karamanlı Mahallesindeki Hayrat Parkı ve şehrin neredeyse tüm mahallelerinde bir çok park bakımsızlıktan dökülüyor.

Yeşil alan ve Parkların ortasına betonarme bina dikme yarışına giren Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Milli Egemenlik Parkının tam ortasına diktiği betonarme bina yaklaşık iki yıldır bitirilemiyor. Özellikle küçük çocukların kullandığı bu parktaki inşaat ise sorumluların, sorumsuzluğu yüzünden tehlike saçıyor. İnşaatın etrafında çocukların içeri girmesini engellemek için herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı görülürken, inşaat malzemelerinin ise gelişi güzel çevrede açık bir şekilde bulunması, Mahallelinin tepkisini çekiyor.

Yeşil kalmayınca Başkan betonda ağırlandı..!

Bolu’daki parklar ve yeşil alanlarda durum böyle olunca doğal olarak geçtiğimiz hafta Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarını ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kaldırım üzerinde ağırlandı. 

Resim karesinde olmadığı için bilemediğimiz Bolu Belediyesi’nde Park ve Bahçelerden sorumlu Başkan Yardımcısı ile Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın’ı Bolu’daki parklar ve yeşil alanları ne zaman o resim karelerindeki haline döndürecekleri ise merak ediliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler