Belediye Meclisinde gergin anlar

Belediye Meclisinde gergin anlar Belediye Meclisinde gergin anlar
A- A+

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yeniden oluşan Bolu Belediyesi Meclisi, 5 ay sonra en gergin gecesini yaşadı. Geçmiş dönem Meclis toplantılarının aksine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve AK Partili Meclis Üyeleri arasındaki uyum 6 ay sürebildi.  Başkan Özcan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle AK Partili Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu'na çok ağır ifadeler kullanarak, serzenişte bulundu. Bolu Belediyesi Meclisi tarihinde de bu akşam bir ilk yaşandı ve Meclis Konyalıoğlu'mum kınanmasını oy çokluğu ile kabul etti. Konyalıoğlu ise doğru bildiklerini söylemekten asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

KONYALIOĞLU'NA ÖZCAN NEDEN TEPKİ GÖSTERDİ

Ak Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu'nun sosyal medya hesabından “Bolu’da halkın içindeyiz aslanlar gibi, ancak siz gece yarılarına kadar alemlerde olduğunuz için karşılaşmıyoruz, durum bundan ibaret ey CHP’li arkadaşlar…” , “Samet Parti kardeşimizin aramızdan ayrılışındaki sürecin tüm şeffaflığıyla kamuoyuna izah edilmesi gerekir. Belediye Basın Müdürümüz Ergün Yönet ve temizlik işleri formeni Veysi Balık lütfen aydınlatın Bolu'yu..”, Bir tarafta belediyeden çıkartıldığı için hayatına son veren 26 yaşında bir kardeşimiz, diğer yanda mantar ve konserveden verdikleri milyonlarca zarar varken 6,45’e girmek için görevli tartaklayanlar…" gibi yaptığı paylaşımlarını Mecliste okuyan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sert ifadelerle tepki gösterdi.

“3-5 TANE ÇAKALIN DOLDURUŞUNA GELİYORSUN"

Meclisi açar açmaz Konyalıoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarını gündeme getiren Başkan Özcan, “O, 3-5 tane çakal demek istemiyorum da hadi diyorum.  Onların dolduruşuna gelip bana ve arkadaşlarıma iftira atıyorsun. CHP'liler her gece alem mi yapıyor? Ne demek bu alem? Sen iyi niyetli değilsin. Bundan sonra çok net onu gördüm. Her seçimde bir yere aday oluyor, neden AK Parti seni  bir yere aday göstermiyor diye düşünüyordum. Şimdi daha iyi anlıyorum. Özür diliyorum ama ya ruh haliniz iyi değil  ya da bu çakal çukal takımına çok fazla takılarak kendinizi meşhur etmeye çalışıyorsunuz. Ben sizi meşhur ettirmem. Ben arkadaşlarıma hakaret ettirmem. Daha ağır paylaşımlarınız var, onları hiç okumuyorum. Sen bütün CHP'lilere nasıl alemci dersin ya. Bu haddi, bu hakkı kendinde nereden buluyorsun?  Garip garip ithamlar. Bu kadar iftira atılmaz. Ayıp, ayıp! Sana yakıştıramıyorum diyorum ama geçmişten bu yana attıklarına da şöyle bir baktım, sana yakıştırdım. Meclis İçtüzüğünün bana verdiği yetkiye göre kendiniz veya bir arkadaşınız tarafından  savunmak için size 5 dakika süre veriyorum. Sonra bu paylaşımınızdan ve yaptıklarınızdan dolayı adli yargı, cezai yargı süreci  haklarım saklı kalmak üzere kınama cezasını Meclisin oylarına sunacağım” dedi. 

(TARTIŞMANIN TAMAMI AŞAĞIDAKİ VİDEODA -1)

“CHP İL BAŞKANINA CEVAP VERDİM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’ün  geçtiğimiz günlerde Ak Partili siyasilerin Bolu’da sokakta gezemeyecek hale geldiklerini söylemi üzerine  bu paylaşımı yaptığını söyleyerek savunmasına başlayan AK Partili Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Selami Konyalıoğlu da yaptığı konuşmada; “Ben burada 5-6 aydır görev yapıyorum. İlk kez de Belediye Meclis Üyesi seçildim. Başından bu yana sizin demokratik bir yaklaşımınızı gördüm. Hep de teşekkür ettim. Usul ve üslup anlamında da burada hiç kimseye bir saygısızlığım olmadı. İki gün önce sizin İl Başkanınızın ”sokakta bile yürüyemiyorlar" şeklindeki ifadesini neden göz ardı ediyorsunuz?  Ben kendisine cevap veriyorum. Bir İl Başkanı; “AK Partililer sokakta bile yürüyemiyorlar”, “onları tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz” derken, biz buna sessiz mi kalalım.  Ben O şahsa cevap verdim. Ben kimseyi itham altında tutmam. Ben bu söyleme cevap vermeyeyim mi? AK partili bir yönetici CHP ile ilgili bir şey dediğinde sizin tweetlerinizde ne kadar volum var? İntihar eden işçi konusunda ben kimseyi suçlamıyorum, açıklama yapılsın diyorum.  Benim için kullandığınız “boş adam” lafını aynen geri iade ediyorum.  Ben sizin şahsınıza bir şey söylemedim ama siz hakaret ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

“ÇOK BOŞ BİR ADAMSIN”

Meclis üyesi Selami Konyalıoğlu’nun konuşmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuştu. Başkan Özcan, 3-5 tane geri zekalının aklına uymaması gerektiğini, çok boş adam olduğunu vurgulayarak, “Belediyeden işten çıkartıldığı için intihar etti diyorsun. Ne demek bu ya. Aldığın vebalin farkında mısın sen? Açarsın sorarsın. 3-5 tane geri zekâlının aklına uyup bunları yaparsan kusura bakma ben bundan önce davrandığım gibi sana demokrat davranmam. Siyasi meseleler ayrı konular. Onu bırakın İl başkanları tartışsın. Şu paylaşımların bütününe bak. Sen ne içiyorsun, ne yiyorsun bilmiyorum. Kusura bakma da çok boş bir adammışsın. Seni şimdiye kadar dinlediğim için ciddiye aldığım için kendimden özür diliyorum öncelikle. Milletten özür diliyorum kusura bakmayın. Canının istediği her şeyi yazamazsın sosyal medyada. Sen Bolu Belediye Meclis üyesisin. İstediğine istediğin itamda bulunamazsın. Ben buna izin vermem. Selami Konyalıoğlu’nun sosyal medyada paylaşımları dolayısıyla kınanmasını teklif ediyorum” dedi.

“BELEDİYE TARİHİNE GEÇTİN”

Ak Parti Bolu Belediye Meclisi üyesi Selami Konyalıoğlu, Bolu Belediye Meclisinde oy birliği ile kınandı. Oy birliği ile kınanmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ak partinin 7 mensubu dışında Selami Bey’inde çekimser oyuyla oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Vallahi belediye tarihine geçtin. Bunu torunlarına güzel anlatamayacaksın. Çünkü Belediye Meclis kararlarıyla kınanmış tek belediye meclis üyesisin. AK Parti'nin seni şimdiye kadar niye bir yere getirmediğini çok daha iyi anladım. Buraya nasıl gelmişsin onu anlamadım” ifadelerini kullandı.

“İNANDIĞIM YOLDA DEVAM EDERİM”

Kına cezasının verilmesinin ardından konuşan Konyalıoğlu ise inandığı yolda yürümeye devam edeceğini vurgulayarak; "Yaklaşımınız için teşekkür ederim. Kendi bildiğim, inandığım yolda devam ederim. Özür dileyecek bir durum yok. Önce sizin İl Başkanınız özür dilesin. Benim bir yere gelmek gibi diye de bir derdim, tasam yok" şeklinde konuştu.

(TARTIŞMANIN TAMAMI AŞAĞIDAKİ VİDEODA 2)

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • DEVLET MEMURU (3 gün önce)
    tancu bey kendisi her lafı diyecek kendisine benzer laflar söylenince hopluyor. Selami bey Adamdır
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler