Belediyenin inşaatı alarma geçirdi

Belediyenin inşaatı alarma geçirdi Belediyenin inşaatı alarma geçirdi
A- A+

Bolu Belediyesi tarafından Aktaş Mahallesinde yıkılan katlı otoparkın yerine başlanılan inşaat, aşırı yağılar nedeniyle etrafındaki binalarda kayma riski oluşturabileceği için gece saatlerinde kurumlar alarma geçti.

İnşaatın hemen yanında bulunan Gezgin İşhanı ile Abak İş Merkezi arasındaki yolun bir kısmının kaymasının ve kayma ile birlikte doğalgaz borusunun kırılmasıyla başlayan panik, gece boyu sürdü.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’a olayın intikal etmesi sonrası Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve AFAD yetkilileri inşaat alanına giderlerken, Belediye yetkilileri ile birlikte kayma riski olduğu iddia edilen alanlarda incelemelerde bulundular.

Aşırı yağış nedeniyle asfaltın altındaki sarı dolgu malzemesinin kaydığı görülen inceleme sonrası, diğer binalara tehlike oluşturacak gözle görülür bir kaymanın yaşanmadığı yetkililerce tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve AFAD yetkilileri kazı nedeniyle açıkta kalan kısımların tedbir amacıyla brandalarla kapatılması uyarısında bulunurlarken, Belediye yetkilileri de bu alanların hemen kapatılacağını belirttiler.

Gözle görülür bir kaymanın olmadığının karara bağlandığı incelemeler neticesinde gündüz Jeoloji Mühendislerinin de bulunacağı ekiplerin ölçüm yapması kararlaştırıldı.

Yapılacak ölçümler sonrası olası bir kayma riski tespit edilirse tehlike altında bulunan binalar boşaltılacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler