Bolu-Düzce sınırını yeniden çizmek istiyorlar

Bolu-Düzce sınırını yeniden çizmek istiyorlar Bolu-Düzce sınırını yeniden çizmek istiyorlar
A- A+
Reklam

Gazete olarak geçtiğimiz ay iki kere haber yaparak Bolulu siyasiler ve STK’ları uyardığımız Düzce ile Bolu arasında Abant’ın mülkiyet sorunu konusunun ilk aşaması MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz tarafından TBMM kürsüsüne taşındı.

Açtıkları yeni yolla Abant’ın mesafesini Düzce’ye Bolu’dan daha da yakınlaştıran Düzceli siyasiler, şimdi de Bolu-Düzce arasında çizilen sınırın yeniden belirlenmesi talebinde bulundular.

Konuyu orman sınırlarının belirlenmesi noktasından ele alarak sınır tartışmasının fitilini ateşleyen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Orman Kooperatifleri açısından belirlenen 2008 yılındaki protokolün artık geçerliliğini yitirdiğini ima etti.

İki il arasında orman işletmeleri açısından sorunlar yaşanabileceğini belirten Yılmaz, “1999 yılında yaşadığımız depremden sonra Bolu vilayetinden ayrılarak il olan Düzce ilimiz yıllarca sınır problemleri yaşamıştır. Bu yaşadığı sınır problemleri doğrultusunda 2004 yılında Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları bir araya gelmiş, sınırların belirlenmesi için çalışmalar yapmaya çalışmış ama bir sonuca ulaşılamamıştır ancak 4 Kasım 2004 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararla sınırlar belirlenmiştir. Bu sınırlar doğrultusunda Orman İşletme Müdürlükleri çalışmalarını yürütmeye çalışmış ama 2008 yılına kadar ihtilaflar giderilememiştir. 2008 yılında bölgenin muhtarları, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanları, Ormancılık Kooperatifleri Başkanları bir araya gelerek bir protokol imzalamışlardır ancak protokol bugün tekrardan tehlikeye düşme tehlikesindedir” dedi.

 Orman sınırlarıyla Düzceli siyasiler tarafından gündeme getirilen Bolu-Düzce sınır tartışmasının ilerleyen süreçte idari sınırların yeniden belirlenmesi şeklinde devam edeceği gerçeğine kör ve sağır olan Bolu’daki siyasi ve STK’lar, yine sessizliğini koruyor.

Abant-Düzce arasında açılan yolu turizm yolu ilan ettiren Düzceliler, bu yol üzerinde tesislerin sayısının artmasıyla birlikte Abant’ın Düzce’ye bağlanması konusunu gündeme getirmeleri kaçınılmaz bir son olarak bugünden görünüyor.

Üniversitenin adına sahip çıkamamıştık

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kuruluşunda isim belirlenmesi noktasında Bolu’nun talebi olan “Bolu İzzet Baysal Üniversitesi” ismi dönemin Düzceli Milletvekilleri tarafından engellenmiş ve Üniversitemizin adının “Abant İzzet Baysal Üniversitesi” olmasına engel olamamıştık. 

Abant ve Yedigöller’e Düzce’den bir program dahilinde yollar açılmasını engelleyemeyen Bolu Milletvekilleri, Bolu Belediye Başkanı, Bolu’daki tüm Siyasi Parti İl Başkanları ve STK Başkanlarını şimdiden bir araya gelip Bolu’nun haklarına sahip çıkmazlarsa, yarın çok geç olabilir.

Resim Altı: MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz tarafından gündeme getirilen Düzce-Bolu sınırı tartışması, Düzce yerel basınında geniş yer buldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler