Bolu Türkiye 32’ncisi

Bolu Türkiye 32’ncisi Bolu Türkiye 32’ncisi
A- A+
Reklam

28 Mayıs seçimlerinde Türkiye genelinde aldığı 52.10 oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Bolu’dan, Türkiye ortalamasının üzerinde oy çıktı.

14 Mayıs’ta gerçekleşen 1’nci tur oylama sonuçlarına göre Bolu’dan %60.88 oy alan Erdoğan, ikinci turda oylarını %4 arttırarak %64.67’ye çıkardı.

Cumhur İttifakı ortağı AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve BBP’nin son 15 gündür yaptığı saha çalışmaları sandığa 4 puan daha olumlu yansırken, Türkiye genelinde Bolu Cumhur İttifakı ortakları da oy oranı olarak en fazla oy alınan 32’nci il olma başarısını gösterdiler.

Dörtdivan yine rekor kırdı

İlçeler açısından bakıldığında ise Dörtdivan, Türkiye’de ilk 9’ncu sırada yer aldı. Türkiye’deki 922 ilçe arasında Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oy oranı ile destek veren Dördtivan’dan ikinci turda Erdoğan’a 90.16 oranında oy çıktı. Hatırlanacağı üzere Dörtdivan’da Erdoğan ilk turda %87.42 oranında oy almıştı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından en fazla oy oranı alma başarısı gösteren 10 ilçeye AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teşekkür plaketi verildiği için bu seçim sonuçlarına AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanı Hasan Ural’ın da kısa bir süre sonra ödül alması bekleniyor.

Seçmen sayısına göre en fazla oy oranına sahip ilk 9 ilçe şu şekilde;

  1. %95.35 Harran (Şanlurfa)
  2. %94.6 Sincik (Adıyaman)
  3. %92.91 Akçakale (Şanlıurfa)
  4. %92.63 Doğanşar (Sivas)
  5. %90.94 Orta (Çankırı)
  6. %90.66 Hayrat (Trabzon)
  7. %90.32 Yapraklı (Çankırı)
  8. %90.23 Köse (Gümüşhane)
  9. %90.16 Dörtdivan (Bolu)

En fazla oyunu arttıran Mudurnu oldu

Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçim sonuçlarına göre ilçeler arasında en fazla oy oranını arttıran ilçenin ise Mudurnu olduğu görülüyor. 

Mudurnu hariç diğer tüm ilçelerde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Tur seçimlerine göre oy oranını %3 ile %4 arasında değişen oranlarda arttırdığı görülürken, Mudurnu’da bu artışın 5 puan olması dikkat çekiyor.

14 Mayıs’ta yapılan 1. Tur seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a %63,66 oy çıkan Mudurnu’dan dün yapılan 2. Tur seçimlerinde %68.15’lik bir destek geldi.

Öte yandan Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ba 2. Tur  seçimlerinde oy oranı olarak yine ilk turda olduğu gibi en ciddi desteğin Kıbrıscık’tan %49.17 ile geldiği görülürken, en fazla oy artışı yaşadığı ilçenin 6 puanlık bir artışla Merkez İlçe olduğu görüldü.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler