"Bolu ve Şam'ı kardeş şehir ilan edelim"

A- A+
Reklam

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun bugün aldığı erteleme kararı başta olmak üzere Gazete Durum adlı internet sitesinden gazeteci Yelda Gökdağ’a açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazete Durum Gazetesinde çıkan haber ve Başkan Özcan’ın açıklamaları şu şekilde;

“CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemi ile sevkini görüştü ancak bugün de karar çıkmadı. Kurul, Özcan'ın dosyasını 26 Eylül'de bir kez daha görüşme kararı alırken, Özcan'dan GAZETE DURUM'a son dakika değerlendirmesi geldi.

Özcan, şu mesajları verdi:

Şaşkınım (Siz kararın çıkmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?): Ben, 25 Temmuz'da karar verilsin istemiştim. Sebebini bilmiyorum. Ben sözünü sakınmayan biriyim. Bir tahminim yok. Yani “şu sebepledir” diyemiyorum. Ama benim için de sürpriz oldu, kararın bugün de çıkmamasına şaşkınım. Ama bir an önce açıklanması ve hem benim hem de CHP'nin gündeminden düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Her gün birileri soruyor. Konu netleşmeli artık.

Belki başka delilleri vardır: Benim bir savunma talebim de yok. Onlar da sonuçta bir görev yapıyorlar. Değerlendirmek istedikleri başka deliller vardır belki, belki o yüzden karar veremiyorlardır. Bilemiyorum.

Şam ile temasa geçiyorum: İlk kez size söylemiş olayım. Suriye'de, belediyeler, Belediye Meclis Başkanı’na bağlı. Belediye Meclis Başkanı da Şam Valisi’ne... Bugün, Şam ile irtibata geçeceğim. Şu an Bolu’da 4 bin Suriyeli var. Eğer kabul ederlerse Bolu Belediye Başkanlığı olarak, Suriyelilerin tüm yol ve diğer giderlerini karşılamak kaydıyla bu kişileri Suriye’ye geri gönderelim teklifinde bulunacağım.

Şam ile protokol imzalamak istiyorum: Şam Valisi ile protokol imzalamak istiyorum. Eğer Suriyelileri geri almayı kabul ederlerse Şam ve Bolu’yu “kardeş şehir” ilan etmeyi önereceğim. Bunun taslak protokolü de hazır. Hem Türkçe hem de Arapça olarak hazırladık. Bu önerimize “tamam” derlerse Şam ve Bolu “kardeş şehir” olacak.

 Madem hükümetler arası adım atıyorlar... Benim de muhatabım sonuçta Esad değil, Şam’ın Valisi ya da belediye başkanlarının bağlı olduğu Belediye Meclis Başkanı. Suriyelileri, tüm masraflarını belediye olarak biz karşılayıp geri gönderelim önerisine “evet” derlerse neden kardeş belediye olmayalım.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler