Alkollü mekan Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun

Alkollü mekan Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun Alkollü mekan Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun
A- A+
Reklam

Bolu Karaçayır Parkı’nda Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan tesise müstecir aracılığıyla açtırılan alkollü restoran hizmet vermeye başladı.

Gündüzleri çocuk ve gençlerin akşamları da ailelerin yoğun bir şekilde kullandığı Karaçayır Parkı’na açılan alkollü mekân Karaçayır Mahallesi Halkı başta olmak üzere Bolu Halkı tarafından tepkiyle karşılandı. 

Alkollü mekanın Mahalle sakinleri ve Bolu Halkı tarafından tepki çekmesine karşılık, Bolu Belediyesi ile yapılan sözleşme gereği halen Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin sahibi olarak göründüğü tesisin devrinin neden yapılmadığı ise merak konusu oldu.

2021 yılında başlanılan tartışmalara o zaman basın açıklaması yaparak müdahil olan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi yayınladıkları basın açıklamasında; “Tesisin restoran ve kafe olarak işletilmesi için müstecire kiralandığı, Tesisin yanında bulunan çocuk parkının da mekana alkol ruhsatı verilmek için değil yerine en kısa sürede revize edilerek yenisinin yapılması için kaldırıldığı” ifade edilmişti.

Bolu Belediyesi’ne ait olan Tesisin bugün itibariyle alkollü restoran olarak faaliyete başlaması tamamen Bolu Belediyesi’nin tercihi olurken, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Üyelerinin büyük bir çoğunluğunun da karşı çıkmasına karşılık Cemiyet Yönetiminin neden tesisin kira sözleşmesini fesih ederek, asıl sahibi olan Bolu Belediyesine devretmediği ise tartışılıyor.

Tesisin kim ya da kimlere Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi tarafından müstecir olarak kiraya verildiği sorusu cevap beklerken, iddialara göre bir üçüncü şahsa kiraya verilen tesisteki bu hüllelerin içine neden Cemiyetin sokulduğu ise Üyeler tarafından eleştiriliyor.

Tesisin hemen yanında bulunan çocuk parkının ise alkol ruhsatı verilmek için kaldırıldığı iddiaları Bolu Belediyesi yerine o tarihte Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi tarafından yalanlanırken, basın açıklamasında ifade edilen “çocuk parkının revize edilerek yerine yenisi yapılacak” söyleminin de bir aldatmacadan ibaret olduğu da ortaya çıktı.

Konu ile ilgili yapılan haberler sonrası Bolu Gazeteciler Cemiyeti 17 Mart   yılında yayınladığı basın açıklamasında iddiaların aksine, kaldırılan çocuk parkının revize edilerek en kısa zamanda yeniden yapılacağını söylemişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler