Bolu’dan 6 isim delege olarak oy kullanacak

Bolu’dan 6 isim delege olarak oy kullanacak Bolu’dan 6 isim delege olarak oy kullanacak
A- A+
Reklam

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin ardından iktidar ve muhalefet partilerinin girdiği kongre süreçlerinin sonuna yaklaşılıyor. AK Parti il ve ilçe kongrelerini yerel seçimlerin ardından yapma kararı alırken, Büyük Kongresini ise 7 Ekim Cumartesi günü olağanüstü toplayarak yerel seçim öncesi partilerin yönetimlerini yenilenecek.

AK Parti’de ve il-ilçe kongrelerini bitiren MHP’de bu süreç kavgasız gürültüsüz devam ederken, CHP’de de ilçe kongreleri tamamlanmasına karşılık, İl Kongresinin ne zaman yapılacağı belli olmadı.

Gözler Büyük Kongrelerde

Bolu’daki siyasi partiler Ekim ve Kasım aylarında gerçekleşecek Partilerinin Büyük Kongrelerine odaklanmış durumda. AK Parti’de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’de de Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Büyük Kongrelerde tek aday olarak güven tazeleyecek olmasına karşılık, CHP’nin kasım ayı başında yapacağı büyük kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim yanlısı ekiple yarışması bekleniyor. 

AK Parti olağanüstü kongre için 7 Ekim tarihini karara bağladı. Cumhur İttifakı’nın ana ortağı MHP de olağan kongre takvimi için ekim-kasım ayında uygun bir takvim planlıyor. Kongreler tamamlandıktan sonra hızla yerel seçim çalışmalarına başlanacak.

İlçe ve il kongrelerini yapmadan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu değişikliği için olağanüstü kongre kararı alan AK Parti’nin yeni dönem kadrolarının kimlerden oluşacağı merak konusu. AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek genel başkan adayı olacağı kongrede kapsamlı bir değişiklik beklentisi var. Meclis seçimlerinde istisnasız üç dönem kuralını uygulayarak yüzde 60’ı geçen bir yenilenme gerçekleştiren AK Parti’nin kongrede de bu oranda değişiklik yapması sürpriz olmayacak görünüyor. Ancak AK Partili yetkililer bu değişimde tecrübe ile yeniliğin harmanlanacağına dikkat çekiyorlar.

Bolu’dan 6 isim oy kullanacak

7 Ekim Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşecek AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 6 isim,  AK Parti Bolu delegeleri olarak oy kullanacak. AK Parti Bolu Delegelerinin isimleri şu şekilde; AK Parti Bolu İl Başkanı S.G., AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti önceki dönem Gençlik Kolları İl Başkanı Samet Kocadağ, AK Parti Teşkilat Başkanlığı Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve geçmiş dönem AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler