CHP’li İGM Üyeleri neden sessiz?

CHP’li İGM Üyeleri neden sessiz? CHP’li İGM Üyeleri neden sessiz?
A- A+
Reklam

Bolu İl Özel İdaresi’ne personel alımlarında İl Genel Meclisi Üyelerinin 1!nci derece akrabalarına öncelik tanınarak kadrolu olarak işe alındıkları iddiaları Bolu kamuoyunda dilden dile konuşulmaya devam ediyor. Bu iddiaları cevaplaması gereken İl Genel Meclisi’nin AK Partili Başkanı Yaşar Yüceer’in sessizliği iddialar doğru mu? Sorusunu akıllara getirirken, Genel Meclisi CHP Grup Başkanı Erhan Beykoz ve diğer CHP’li Üyelerin sessizliğine ise bir anlam verilemiyor.

Bolu Halkının; İl Özel İdaresinde yapılan çalışmaları denetlemeleri, gördükleri haksızlık veya yanlışlıklara da kendi adına muhalefet etmek ile görevlendirdikleri CHP Grubu, iki aydır Bolu kamuoyunda konuşulan; “İl Özel İdaresine personel alımlarında İl Genel Meclisi Üyelerinin çoluk, çocuk, yeğen, kuzen gibi birinci derecede akrabalarına öncelik verildiği” iddialarına “var” ya da “yok” diyemiyor.

Sorumuzu tekrarlıyoruz..!

İl Özel İdaresinde işe alınan personellerle ilgili iddiaların net olmasına karşılık, bu alınan işçilerin kimlerin 1’nci derecede akrabası olduklarını bilmiyormuşçasına davranan AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve CHP İl Genel Meclisi Grubu Başkan Vekili Erhan Beykoz’a açık ve net olarak defalarca sorduğumuz soruyu, yeniliyoruz. 

2014-2023 yılları arasında başta elektrikçi, kasap, kepçeci gibi kadrolar adı altında İlçe Özel İdareleri de dahil Bolu İl Özel İdaresine alınan AK Partili ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyelerinin birinci derecede akrabaları var mı, yok mu? Var ise bunlar hangi İl Genel Meclisi Üyesinin oğlu, kızı, yeğeni veya kuzenidir? Alınan personel yoksa da “yoktur” diye net bir açıklama yapmak bu kadar zor mu?

Bir İGM Üyesinin oğlu yakın zamanda işe alındı mı?

Yukarıda sorduğumuz basit sorulara iki aydır cevap veremeyen İl Genel Meclisi Üyelerine o zaman daha somut bir soru sormak istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda bir İl Genel Meclisi Üyesinin oğlu İl Özel İdaresine daimi kadro ile işe alındı mı? Alınmadı mı? İl Özel İdaresi açısından yasal olan fakat toplumda vicdani olarak kabul görmeyecek böylesine bir kayırma ile işe alım olmuşsa, Bolu Halkı tarafından gördükleri yanlışlara itiraz etsinler diye yetki verilen CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri bu durumdan haberdar mı? Değiller mi? Kamuoyunda yüksek sesle konuşulan bu iddia doğru ise ve bundan CHP’li İl Genel Meclisi Üyelerinin bundan haberi yoksa o zaman da akıllara şu soru geliyor; CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri yol sıra gidip, çay sıra mı geliyorlar?

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler