Bolulu Balet eserini memleketine armağan etti

Bolulu Balet eserini memleketine armağan etti Bolulu Balet eserini memleketine armağan etti
A- A+
Reklam

Türkiye ve uluslararası arena Opera ve Bale deyince önemli bir isim olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş baleti Erhan Güzel, memleketi Bolu’ya son eseri “Köroğlu Balesi”ni armağan etti.

Babası Ankara Devlet Tiyatroları’nda dekorcu olması nedeniyle tiyatroya ilgi duyan, yıllarca Devlet tiyatrolarının genel müdürlüğünü yapan ve aile dostları olan Cüneyt Gökçer’in onu baleye teşvik etmesi ile başladığı bale hayatında Erhan Güzel, İstanbul Devlet Opera Ve Balesi Müdürlüğü’nün bale baş dansçılarından biri olarak balenin hakkını veriyor. 

Son olarak koreografisini kendisinin hazırladığı “Köroğlu Balesi” eserini bale severlerin 11 Şubat tarihinde yapacağı prömiyer ile beğenisine sunacak olan Balet Güzel, eserini de memleketi Bolu’ya armağan ettiğini açıkladı.

“Köroğlu balesini yaparken özümüze ait dansların karakterlerinden esinlenip koreografiye dahil etmek en büyük hayalimdi” sözleriyle Köroğlu Balesini anlatan Balet Erhan Güzel; “Buraların dansı, buraların balesi oldu Köroğlu. Birlikte Türk balesi yaptık. Ellerimize sağlık. Umarım seyirci de beğenir, bağrına basar” dedi.

Son olarak “Benden selam söyleyin Bolu Beyi’ne!” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yapan Balet Erhan Güzel; Köroğlu Balesi eserini memleketi Bolu’ya, Dörtdivanlılara, Geredelilere ve özellikle babasına ithaf ettiğini söyledi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş baleti Bolulu Erhan Güzel yaptığı paylaşımda; “İşte her şey bu cümledeki isyanla başladı. Tüm ideolojime ve sosyal mesajlarıma önder oldu. Kim kendini Köroğlu’na benzetiyorsa, yüreğimiz birdir. Eserimi memleketim Bolu’ya, Dörtdivanlılara, Geredelilere ve özellikle babama ithaf ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler