“Bolu'nun Çocukları”nın hesapları tutmadı..!

“Bolu'nun Çocukları”nın hesapları tutmadı..! “Bolu'nun Çocukları”nın hesapları tutmadı..!
A- A+
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Kurultayı sonrası 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı delegenin iradesiyle sona ererken, ulusalcıların desteklediği Özgür Özel CHP’nin 8’nci Genel Başkanı oldu.

CHP’de değişim için Türkiye’de ilk fitili ateşleyen isim olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan süreç sonunda hesapsız bazı çıkışları ve eylemleri nedeniyle CHP’den ihraç edilse de ulusalcıların ağırlıklı olacağı CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in Parti Meclisinden af edilerek CHP’ye tekrar dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP’de süreç Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan lehine işlerken, perde arkasında ise Özcan’ın sağ kolu olarak gösterilen isimlerle yaşanılan Bizans oyunlarından yine Tanju Özcan zaferle çıkmış gözüküyor.

Bolu’nun çocukları…

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a en yakın isimler olan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyesi Meclis Üyesi iken istifa ederek CHP İl Başkanı olan Tahsin Mert Karagöz ve Çetin Uç’un sık sık birlikte çektirdikleri resimleri, sosyal medyada paylaşırken kullandıkları slogan olan; “Bolu’nun çocukları, Bolu’yu yönetecek” sloganın altında yatan niyet CHP Kurultayı öncesi ortaya çıktı.

Kendilerini “Bolu’nun çocukları” olarak ilan ederek adeta kader birlikteliği yapan Rasim Özdemir, Tahsin Mert Karagöz ve Çetin Uç üçlüsüne Konya kütüğünden dâhil olan Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet'in de dahil olduğu grupla ilgili ortaya atılan iddia, yaşanan olaylarla değerlendirildiğinde çok çarpıcı bir hal alıyor. 

Rasim Özdemir’le dalga geçilen paylaşım..!

Tahsin Mert Karagöz’ün CHP İl Başkanı, Çetin Uç’un da CHP Merkez İlçe Başkanı olması ile birlikte başlayan süreçte ikilinin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı CHP’den ihraç eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçilir seçilmez ziyaret etmeleri ilk bakışta arabuluculuk olarak siyasi kulislerde değerlendirilse de asıl ziyaret sebebinin çok farklı olduğu iddiaları ise Bolu kamuoyunda yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Karagöz ve Uç’un ziyarette Kılıçdaroğlu’na bağlılıklarına bildirirken, yeni dönem için Bolu’da CHP’nin adayını Rasim Özdemir olması gerektiği ve seçimin de bu isimle kazanılabileceği yönünde görüş bildirdiği iddia ediliyor. 

Detayları kamuoyuyla paylaşılmayan Kılıçdaroğlu, Karagöz ve Uç üçlüsünün görüşmesinde konuşulan konulardan haberdar olduğu öğrenilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ise bu duruma çok sinirlendiği yine bu isimlere yakın kaynaklarca öğrenildi.

Tam bu süreçte Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya hesaplarında yaptığı bir paylaşım Gazetemizde; “Sıra Rasim Özdemir’e mi geldi?” başlığıyla haber olarak kamuoyuyla paylaşılmıştı. En yakınındaki sırdaşı olan Rasim Özdemir’le sosyal medya paylaşımıyla dalga geçen Başkan Özcan, kendilerini Bolu’nun çocukları olarak adlandıran grupla da yaşadığı perde arkasındaki çatışmayı adeta bu paylaşımla kamuoyuyla paylaşıyordu.

Cami ile ilgili haberler..!

Başkan Özcan, Rasim Özdemir ile dalga geçtiği paylaşımı bir gün sonra kaldırırken, aynı gün Bolu basınına düşen bir haber dikkat çekiyordu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın en önem verdiği projesi olmasına karşılık, bir türlü bitiremediği Borazanlar Mahallesindeki Caminin yine tadilata alınması, Özcan ile Özdemir arasında yaşanan bu gerilim sırasında Bolu basınında haber olarak yer aldı. Hem de ne haber..! Yapılacak tadilatın net rakamları haberlerde açıkça ifade edildi.

Başkan Özcan tarafından basın ve kamuoyunca ısrarla sorulmasına karşılık caminin maliyeti net bir şekilde bugüne kadar net bir rakamla telaffuz edilmezken, bu haberlerde ise bu rakam açıkça 11 milyon lira olarak net bir şekilde ifade edilmesi, haberin adeta çıkış kaynağını da itiraf ediyordu.

Haberlerde ise; Özcan’ın en güvendiği isimlerin başında gelen ve “Bolu’nun çocukları” olarak adlandırılan gurupla hareket etmeyen Bolu Bel A.Ş. Genel Müdürü Ali Sarıyıldız,' kurtlar sofrasına sunuldu.

Karagöz ve Uç’tan, Kılıçdaroğlu’na destek..

Bolu kamuoyu tarafından bir türlü anlam verilemeyen bu garip olaylar sinsilesi peş peşe Bolu’da gündemi meşgul ederken; CHP’de değişimin fitilini ateşleyen ve bu uğurda CHP’den ihraç bile edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Bolu’nun çocuklarının son darbeyi, CHP Kurultayında vurdukları iddiaları yine gündeme düştü.

Mazbatalarını alır almaz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kapalı kapılar ardında görüşen ve bu görüşmede de Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in 2024 Yerel Seçimlerinde Bolu’da CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı olmasının pazarlığını yaptıkları iddia edilen Karagöz ve Uç, Kurultay’a saatler kala siyasi bir çalıma imza attılar. Tanju Özcan ile birlikte ellerinde “Değişim” yazan dövizlerle kilometrelerce yol yürüyen CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan Adayı olmasını imza atarak destekleyen İl Başkanları arasına adını yazdı.

Tanju Özcan yine kazandı

Birbirinden bağımsız gözükse de aslında perde arkasında birbirini tamamlayan bu olaylar zincirinde gelinen noktada ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, bu karşılıklı yapılan hamlelerde tek karlı çıkan taraf olduğu gözüküyor.

CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’ün imzasıyla destek verdiği, CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç’un da sandıkta destek verdiği iddia edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay’dan yenik ayrılırken, bu üçlü arasında 2024 Yerel Seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan adaylığı için Rasim Özdemir isminin pazarlığı yapıldığı iddiası ise 5 Kasım sabahı itibariyle son bulmuş oldu.

Buna karşılık ulusalcıların desteklediği ve Parti Meclisinde de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yakın oldukları bilinen ulusalcı isimlerin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. CHP Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel’in, adayken Özcan’ın dönüşüyle ilgili adres gösterdiği Parti Meclisinin, Özcan’ın CHP’ye geri dönmesi yönünde karar alacağı ifade ediliyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaşananları uzaktan izlemeyi tercih ederken, 2 Kasım tarihinden bu yana derin bir sessizliğe gömülmüş durumda gelişmeleri yakından takip ediyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler