Boluspor kongresi ile Belediye Meclisi aynı gün ve aynı saatte..!

Boluspor kongresi ile Belediye Meclisi aynı gün ve  aynı saatte..! Boluspor kongresi ile Belediye Meclisi aynı gün ve  aynı saatte..!
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 8 Haziran günü yapılacak olağanüstü Boluspor kongresine katılmamak için halk tabiriyle “şark kurnazlığı” yaptığı Bolu kamuoyunda iddia ediliyor. Bolu Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Belediye Meclisi toplantılarının ilk oturumunu ayın ilk günü yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Boluspor kongresine katılmamak için bu ay ki toplantıyı 1 Haziran tarihi yerine 2 Haziran günü gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Böyle olunca da ikinci toplantıyı Boluspor kongresi ile aynı tarihe ve aynı saate denk getirdiği ve kamuoyuna da “Belediye Meclisi” toplantısı nedeniyle kongreye katılamayacağı algısı yaratmak istediği kamuoyu tarafından iddia ediliyor.

İzzet Baysal Şükran Günlerine katılmak yerine 31 Mayıs ve 1 Haziran günü Ankara’da Kılıçdaroğlu’na muhalif ekiple toplantılar yaptığı iddia edilen Başkan Özcan, alışageldiği gibi ayın ilk günü yapması gereken Belediye Meclisi toplantısını 1 Haziran günü yapmadı. Buna karşılık aynı gün 18.30 gibi sıra dışı bir saate İzzet Baysal Şükran Günleri programı içerisine Aşevi açılışını koyan Özcan, Belediye Meclisi toplantısını yapmamak için kılıf bulduğu iddia ediliyor.

Dün akşam gerçekleştirdiği Meclis toplantısı sonrası 2’nci oturumun 8 Haziran saat 17.30’da yapılacağını ilan eden Tanju Özcan, aynı tarih ve aynı saatte günler öncesinden ilan edilmiş Boluspor olağanüstü kongresine de bu nedenle katılamayacağı iddia ediliyor.

Kanun açık ama amaç başka..!

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Meclis çalışmalarını düzenleyen 20’nci maddesinde; “- Belediye meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır.

-Bütçe görüşmesine rastlayan toplantı süresi en çok yirmi gün, diğer toplantıların süresi en çok beş gündür” hükmü bulunmaktadır. Yani; Başkan Özcan ikinci toplantıyı kanunen 2’nci toplantıyı resmi 5 iş günü olan herhangi bir günde yapabilme yetkisi bulunmaktadır. 

Boluspor Başkanı Savaş Abak’a, binlerce Bolulu ve Boluspor taraftarı önünde verdiği sözleri yerine getirmediği için eleştirilerin odağında olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yine yetkisi dahilinde Meclis toplantısını Meclis Başkan Vekiline yaptırarak kongreye katılmayı mı tercih edeceği yoksa Meclis toplantısını bahane ederek Boluspor kongresinden mi kaçacağını 8 Haziran günü Bolu Halkı ve Boluspor kamuoyu yakından takip edecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler