Bolu'ya sus payı almışlar..!

Bolu'ya sus payı almışlar..! Bolu'ya sus payı almışlar..!
A- A+
Reklam

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in Bolu’daki Milli Eğitimdeki kaostan bihaber olduğunu gösterdiği dünkü paylaşımından sonra bugün yeni bir fiyasko açıklamaya imza attı.

Bolu yerel basına gönderilen haberde; “AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün girişimleri ile Bolu’ya ekonomik değeri 18 milyon lira olan 1 700 ton bitüm (asfalt hammaddesi) kazandırıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan İl Özel İdaresi, İlçe ve Belde Belediyelerinin kullanımı için hibe olarak alınan 1700 ton bitüm ile yaklaşık 40 kilometre asfalt serimi yapılabilecek. Bolu İl Özel İdaresi, Gerede Belediyesi, Seben Belediyesi, Taşkesti Belediyesi, Yeniçağa Belediyesi, Karacasu Belediyesi, Dörtdivan Belediyesi, Mengen Belediyesi, Gökçesu Belediyesi, Mudurnu Belediyesi ve Göynük Belediyesi’ne kazandırılan bitüm ile birlikte yakın zamanda ilçe ve beldelerimizde asfaltlama çalışmaları yapılacak. Hibe desteğinden yararlanacak belediyeler arasında Kıbrıscık Belediyesi’nin olmamasının sebebinin ise Kıbrıscık Belediyesi’nin bitüm talebinde bulunmaması olduğu belirtildi.

Ayrıca bu büyük başarıları (!) için açıklama yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner haberlerde kullanılmak üzere; “AK Parti olarak daima ‘Halka Hizmet Hakk’a Hizmet’ şuuruyla hareket ediyoruz. AK Parti iktidarımızda ülkemizin her noktasına hizmet ulaştırmak ve milletimizin refah seviyesini yükseltmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda yoğun girişimlerimiz sonucu; özel idaremiz ile ilçe ve belde belediyelerimizin kullanımı için ilimize asfaltın hammaddesi olan 1700 ton bitümü kazandırdık. Bu bitüm ile yaklaşık 40 km asfalt serimi gerçekleştirilebiliniyor. Özel İdaremiz ve Belediyelerimiz yakın zamanda belirledikleri noktalarda asfaltlama çalışmalarını yapacaktır. Söz konusu hibenin ilimize aktarılmasında büyük emekleri olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e, Bakanımızın Başdanışmanı Yüksel Coşkunyürek’e, Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye teşekkür ediyorum” açıklamasında da bulunmayı ihmal etmemiş.

Diğer illere göre Bolu’ya yine sus payı verilmiş..

Haber Merkezimizin yaptığı araştırmada ise alınan hibe asfalt bitümünün hiç de İl Başkanı Güner’in açıkladığı gibi önemli kazanım olmadığı ortaya çıktı.

Hibe olarak bin 700 ton asfalt bitümü İl Özel İdaresi ve de 10 Belediye arasında muhtemelen yol ağı uzunluklarına göre pay edilecek. Alınan hibe asfalt bitümü yaklaşık 40 kilometre yolu asfaltlayacağına göre 11 kurum arasında bu pay nasıl sağlanacak ve Bolu’da köstebek yuvasına dönen köy yollarının ne kadar ihtiyacını karşılayacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu yıl sadece kurum olarak kullanmaları için; Niğde Belediyesine 300 ton, Havsa Belediyesine 100 ton, Keşan Belediyesine 150 ton, Süleymanpaşa Belediyesine 3 bin ton, Düzce Belediyesine 500 ton, Adıyaman İl Özel İdaresine 4 bin ton, Ordu Büyükşehir Belediyesine bin 750 ton, ve Zonguldak İl Özel İdaresine 3 bin ton hibe asfalt bitümü vermiş.

Diğer illere ve hatta ilçe belediyelerine ciddi anlamda hibe veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ise Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye ve de AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e verdiği hibenin sus payı niteliğinde olduğu görüyor.

Bolu Belediyesi’ne hibe neden yok?

Öte yandan alınan hibe asfalt bitümünün ilçe belediyelerine de dağıtılacağını söyleyen Suat Güner, Kıbrıscık Belediyesi’nin talepte bulunmadığını söylemesine karşılık, Bolu Belediyesi’nden ise hiç bahsetmiyor.

Bolu Belediyesi’nin de hibe asfalt bitüm isteyip istemediği kamuoyu tarafından merak edilirken, AK Parti cephesinin siyasi davranışları yüzünden Bolu Halkının cezalandırılıp cezalandırılmadığı sorusu ise cevap bekliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler