Bu kafayla mı “Turizm Kenti Bolu” olacağız?

Bu kafayla mı “Turizm Kenti Bolu” olacağız? Bu kafayla mı “Turizm Kenti Bolu” olacağız?
A- A+

Dünyada en önemli müzik festivalleri arasında gösterilen ve bu yıl Mengen ilçemizde düzenleneceği açıklanan Ayata Festivali’nin başlangıcını sayılı günler kala Vali Erkan Kılıç, festival organizasyonuna izin vermediği öğrenildi.

Mengen ilçemiz; Dünyanın dört bir yanından 70´ten fazla yapımcı ve DJ ile 2 farklı sahnede muhteşem bir müzik festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyordu. Ateş gösterileri, atölye çalışmaları ve şifa alanları gibi etkinlikleri 20-24 Haziran tarihleri arasında Mengen ilçesindeki Şirinyazı Göleti’nde 5 bin katılımcıyla gerçekleşecek dev organizasyona günler kala, iptal kararı geldi.

Turizm kenti Bolu olacağız diyerek yıllardır siyasiler ve bürokratlar tarafından uyutulan Bolu’da asıl niyetin turizm kenti olmak olmadığı da Ayata Festivali’nin iptaliyle de ortaya çıkmış oldu.

5 bin nüfuslu Mengen’e gelecek 5 bin turistin 4 gün boyunca şehre katacağı ekonomik katkının hiçbir sebep gerekçe gösterilmeden iptal edilmesine Mengen Halkı da tepkili.

Önceki yıllarda Festival sonrası Şirinyazı Göletinde meydana gelen çöp kirliliğinin gündeme gelmesi sorununun da çöplerin Mengen Belediyesi tarafından toplanacağı sözünün alınması sonrası aşıldığı öğrenildi.

Mengen ilçesi ve Bolu için Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek 5 bin turistin kente katacağı ekonomik katkının yanında tanıtım boyutundaki katkısı da düşünüldüğünde iptal kararının arkasındaki gerekçe de merak edilmeye başlandı.

Başlangıç noktası olarak; Türk mitolojisinin derinliklerine ithafen ve köklerimize bir yolculuk olarak başlayan Ayata Festivali; arkeologlar, tarihçiler ve antropologlar tarafından bu topraklarda keşfedilen mitolojik hikayelerin enerjisini ve büyüsünü yansıtan, müziğin evrensel dili ile bu mirası yaşatmaya kararlı olan bir organizasyon olarak dünya çapında öne çıkıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Murat Lazoğlu (1 hafta önce)
    07 haziran cuma günü istenilen bütün evraklar teslim edilip, belediye çöp harcı ücreti yaptırılmasına rağmen onay verilen erkinlik, 10 haziran pazartesi günü iptal edilmiştir. iptali meşrulaştırmak için 4 köy muhtarindan baskı sonucu imza alınmıştır. Festivali duzenleyenler, esnaf, stand açacak köylüler ve işletme olarak büyük madi zarar ettik. Umarım biraz vicdanları sızlar.
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler