Bu tartışmalar Bolu’ya ne kazandırıyor?

Bu tartışmalar Bolu’ya ne kazandırıyor? Bu tartışmalar Bolu’ya ne kazandırıyor?
A- A+
Reklam

Bolu Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Gürbüz ve dernek üyesi ulusal ve yerel basında görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 31 Mart 2024 yerel seçim gündemine dair değerlendirmede bulundu.

“İnsanın kalbi Allah’ın mekanıdır”

Kendisinin Belediye Başkan adayı olması durumunda rakibi mevcut Başkan Tanju Özcan ile üslup ve siyasi söylemler noktasında nasıl bir tavır sergileyeceğini yorumlayan Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol; “Öncelikle aday adaylığı sürecindeyim. Süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Merkezimiz bir aday belirleyecek. Allah’ın takdiri, Cumhurbaşkanımızın tensipleri Benim adımın üzerine olursa bir seçim süreci yolculuğu başlamış olacak. Elbette adaylar olacak. Şu an ki Belediye Başkanı Tanju Bey de adaylardan biri. Ben 40 yaşındayım ve 10 yıldır da Sağlık alanında yöneticilik yapıyorum. İnsanın kalbinin Allah’ın mekanı olduğunu düşünüyorum o sebeple de gönül kırmanın, gönül kırarak insanları yaralayarak bir makam elde etmenin bereketsizlik olduğunu düşünüyorum. Sağlık alanında hep hizmet tarafında olduk ve aynı yöntemle çalıştık. Belediyecilik de hizmetin başka bir alanı. Bu noktada siyasetin kalp kırarak değil gönül kazanarak yapılması ayrıca bu niyetin üsluba da yansıması gerektiğini düşünüyorum. Ben Boluluların, barış iklimi içerisinde seçime hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Gönül yorgunluğu ve bu kavgalarla yıpranmış bir gündem ve yıpranmış bir Bolu kalbi olmasın istiyorum. Ben üslubumu bozmadan, yine aynı kibarlıkla ama bu kibarlığın da ne yapılırsa yapılsın sessiz kalacağım anlamına da gelmeden, kendi onur ve izzetimize laf söyletmeden, Partimizin bu noktadaki duruşunu koruyarak süreci götüreceğim. İl Sağlık Müdürlüğü görevimde de yumuşak güç dediğimiz yeri geldiği zaman o iradeyi ortaya koyma olmasaydı başarı olmazdı. Sağlık gibi bir konuyu idare etmek sadece yumuşaklıkla açıklanamaz. Yeri geldiği zaman masaya yumruğu vurmak gerekir.  Benim bu tarzım, üslubum bu güne kadar çalıştığım tüm kurumlarda bana ve kurumuma başarı getirdi bundan sonra da getirecek. Beni de insanlar böyle sevdi. İnsanlar kavga ederek değil çalışarak, konuşarak değil çözerek bir yönetim bekliyor. Birbirimizi kucaklayarak başarı gelecektir” şeklinde konuştu.

“Seçim akşamı parti rozeti çıkar”

Demirkol,  belediye başkanının seçim akşamında rozetini bırakması gerektiğini söyleyerek; “Belediyenin tarafsız yönetildiğini düşünmüyorum. Buradaki ifade bayrağı oraya dikip AK Parti belediyeciliğinin, AK Parti bayrağı ile yapılması değil. AK Parti belediyecilik anlayışı bu. Belediye başkanı hani partiden olursa olsun rozetini seçim akşamı kenara bırakmalı ve Bolu Halkının tamamına hitap etmeli. Şu anki belediye tarafından iddia ediliyor. Bunun kararını seçimlerde milletimiz sandıkta gerçekten böyle mi olmuş yoksa gerçekten böyle olacağını iddia eden adaya mı teveccüh ediyor, göreceğiz” dedi.

“Bayrak değil ama AK Parti Belediyecilik anlayışı Belediyede olacak”         

 Son olarak Bolu Belediyesine partilerin bayraklarının dikilmesi üzerine çıkan polemikler hakkında da görüşlerini açıklayan Demirkol; “İl Başkanımızın açıklamasına atfen söylemiş olayım oradaki bayrak dikme mevzusu belediyeyi kazanmadır, biz kazanacağız demektir. İlhan Beyde gayet mütevazi şekilde çalışıyor, gayret gösteriyor, Suat Bey de aynı şekilde. Bunu tekrar siyasi bir kavga haline getirmeyi doğru bulmadığımı söylüyorum. Siz belediyede iktidarsınız onu işle konuşmak lazım. Belediyeyi kazanma iddiasında olan partiler biz burayı kazanacağız şeklinde ifadede bulunuyor. Hemen bunu tarafsızlık algısı olarak alıp gündemi meşgul etmenin Bolu’ya ne kazandırdığını merak ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler