“Bu yapıyla bir şey olma şansı yok”

“Bu yapıyla bir şey olma şansı yok” “Bu yapıyla bir şey olma şansı yok”
A- A+
Reklam

Çevre illerimizde 5’nci, 6’ncı Organize Sanayi Bölgelerinin temelleri atılırken, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin yer tespitini gerçekleştiremeyen Bolu’da, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi müjdeli haberi verdi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı süresince Bolu’ya 2’nci bir Organize Sanayi Bölgesi kazandıramayan ve bu konuda da kamuoyuna yansıyan herhangi bir çalışması bulunmayan Türker Ateş’in CHP’den Milletvekili olması sebebiyle görevi bırakmasının ardından Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdullah Alemdar, Bolu’ya yeni bir Organize Sanayi Sitesi kazandırmak için gece gündüz çalışıyor.

Hatırlanacağı üzere 2019 yılının Şubat ayında ilimizi ziyaret eden dönemin Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, mevcut organize sanayinin doğusunda yer tespiti için Bolu Belediyesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na ödev vermiş, yerin bulunması halinde kendisinin de gerekeni yapacağını söylemişti.

4 yıl boyunca bu konuda bir adım atılmazken Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Aydoğan Tekin ve Meclis Üyeleriyle birlikte önemli yol kat ettiler.

13.11.1975 tarihinde 7/10809 sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden kurulan Bolu Organize Sanayi Bölgesi yıllar içinde ihtiyaca cevap vermemeye başlaması ve gelen yatırımcıya da mevcut Bölgede boş parsel olmamasından dolayı yer gösterilememesi, Bolu’nun gelişimindeki kanayan bir yara olarak yıllardır çözülemiyordu.

Mevcut Organize çok yakın bir yer tespit edildi

Mevcut Organize Sanayi Bölgesine yakın bir alanda 210 dönümlük bir alanın 2’nci Organize Sanayi Bölgesi olarak planladığının müjdesini Bolululara veren Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, belirlenen alanın mevcut organize bölgesinden iki kat daha büyük olduğuna dikkat çekti.

Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı nezdinde 2. Organize Sanayi Bölgesi için girişimlerini sürdüklerini söyleyen Alemdar, Bolu’daki siyasi erk ve bürokrasinin de desteğiyle en kısa sürede 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin izinlerinin alınmasını umut ettiklerini ifade etti.

Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti yapısıyla bir şey olma şansı yok

Mevcut Organize Sanayi Bölgesinde boş bulunan 19 parselin akıbetini sorduğumuz Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Boş parsellerin sahipleri tarafından yatırıma dönüşmeden yıllardır ellerinde tutulduğuna dikkat çeken Alemdar; “Mevcut Organize Sanayi Müteşebbis yapısıyla bir ilerleme olma şansı bulunmuyor. Çünkü Bolu geneliyle ilgili değil sadece orayla sınırlı bir yapı var. Biz Ticaret Odası olarak iş dünyasının kalbiyiz ve orada bu seçime kadar 2 kişiyle temsil edilirken, temsilci sayımız bire düşürüldü. Neden düşürüldü? Bu işi en iyi kendileri bildiği iddiasındalar ve yeniliğe kapalılar. Onlara mutluluklar diliyoruz. Kendi dünyalarını yaşıyorlar” dedi.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti 15 kişiden oluşuyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler