Bunu da becerememiş..!

Bunu da becerememiş..! Bunu da becerememiş..!
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi tarafından Ocak ayından bu yana ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla 2 bin lira ödenmeye başlanılan Aile Sigortası, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kesildi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı Belediye Meclisi toplantısında alınan kararla uygulamaya geçen Aile Sigortası uygulamasını; “haksız olarak ödeme yapıyormuşuz, vatandaştan yoğun şikayet geldi” diyerek kestiklerini belirten Özcan’ın bu kararı akıllara Ağustos ayında yaşanan tartışmaları getirdi.

“Şeytanın aklına gelmez” demişti

Aile Sigortası ile ilgili Bolu Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde bu kararın seçimler öncesi alınmasının yanlış anlaşılabileceği yönünde kendisini uyaran Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine; “Bu şeytanın bile aklına gelmez. Biz seçim var diye mi yardım yapıyoruz” diye sert tepki gösteren Başkan Özcan, seçimin mensubu olduğu Millet İttifakının kaybetmesinin ardından ilk Meclis’te kesmesi ise şaşkınlık yarattı.

Yine geçtiğimiz yıl Ağustos ayında konu görüşülürken kendisine “yardım yapılacak kişiler iyi incelenmeli, yardım kriterleri iyi belirlenmeli ve acele etmeyelim” şeklinde uyarıda bulunan Cumhur İttifakı mensubu AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerine kullandığı sert sözler ve ithamlar ise, yine hafızalarda tazeliğini koruyor.

Nisan’dan bu yana ödenmiyormuş!

Haziran ayı Belediye Meclisi ilk toplantısında gündeme Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın teklifi olarak Aile Sigortası’nın kesilmesi talebinde dikkat çeken konu ise, Aile Sigortası’nın Nisan ayından itibaren durdurulması teklifi oldu. Bu teklif sonrası Aile Sigortası’nın Nisan ayından bu yana 2 aydır ödenmediği ve Bolu Belediyesi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle önümüzdeki aylarda da bu parayı ödeyemeyeceği için bu yardımın kesilmek istendiği iddiaları gündeme geldi.

Geçtiğimiz kendisini “kriterlerin iyi belirlenmesi” noktasında uyaran AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımı engellemekle suçlayan Başkan Özcan, Haziran ayında konu ile ilgili yaptığı konuşmada ise o gün yapılan uyarıların ne kadar haklı olduğunu da itiraf etmiş oldu.

“Haksızlık yapılıyor diye şikayet aldık”

Meclis kararı ile 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren verilen “Aile Sigortası” desteğinin güncellenmesi şeklinde Belediye teklifi olarak gündeme gelen konu hakkında açıklamada bulunan Tanju Özcan; “Bu kararı aldık ve bir başvuru süreci koyduk. Bu da uzunca bir süreydi ve yaklaşık 2 ay başvuruları aldık. Sonra belli sayıda aileye biz bu yardımı ödemeye başladık. Ama vatandaşlardan haksız olarak ödeme yapıyorsunuz diye çok yoğun şikayetler geldi. Muhtarlardan süre bitmesine karşılık sürekli ek talepler geliyor. O yüzden bir durduralım ve tekrar kontrol edelim dedik. Hızlı bir şekilde, 1-2 ay içinde çözeriz. Bunun Nisan ayı itibariyle durdurulması ve güncellenmiş haliyle sayının arttırılması, haksız bir şekilde verdiğimiz varsa ki onları da titizlikle inceleyelim ve yeniden vermeye başlayalım” dedi.

Görevde olduğu 4.5 yıldır başladığı projeleri ya bitiremeyen ya da eksik bırakan Başkan Özcan, Aile Sigortası projesini de beceremediği projelerinin içerisine katmış oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler