Çarşı Pazar görmeyen Vekillerimiz var..!

Çarşı Pazar görmeyen Vekillerimiz var..! Çarşı Pazar görmeyen Vekillerimiz var..!
A- A+
Reklam

Bolu Milletvekilleri AK Partili Yüksel Coşkunyürek, MHP’li İsmail Akgül ve CHP’li Türker Ateş’in 142 günlük Bolu’da sergiledikleri saha performanslarını incelediğimiz haberlerin ikincisinde, Vekillerimizin 142 günde Bolu’da Teşkilatları ile birlikte gerçekleştirdikleri planlı esnaf, pazaryeri, sanayi sitesi ziyaretlerini mercek altına aldık.

Bolulu insanların en mutlu ve en acılı günlerinde yanlarında görmek istedikleri Bolu Milletvekillerinin bir önceki haberimizde incelediğimiz düğün, cenaze, sünnet ve yayla bayramlarına katılım performanslarında hatırlanacağı üzere MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül adeta Bolu’da gidilmedik cemiyet bırakmadığı görülürken, AK Partili Yüksel Coşkunyürek ve CHP’li Türker Ateş’in ise tam aksine Bolu insanından kaçarcasına hiçbir cemiyete katılmadıkları görülmüştü.

Bu gün ise Milletvekillerinin 142 günlük sürede Bolu esnafının, Bolu sanayicisinin, Bolu Pazarcısının dertlerini dinlemek için ne kadar yanlarında olduklarını, pazarda alışveriş yapan Bolu Halkının ne kadar şikayet ve taleplerine kulak vererek, bir Pazar çantasının ne şekilde dolduğuna şahitlik ettiklerini inceledik.

Tamamen Milletvekillerinin sosyal medya hesaplarından yaptığımız bu çalışmada;

Coşkunyürek esnaflara bir kere gitmiş..!

Bir önceki rakamlarla performanslarını incelediğimiz çalışmada en az Bolu Halkı ile beraber olan, en mutlu ve en üzüntülü günlerinde yanlarında olmayan Milletvekili olarak dikkat çeken Yüksel Coşkınyürek’in, esnafla da arasının barışık olmadığını gördük.

Milletvekili olduktan sonra Bolu Merkez İlçede sadece 12 Haziran tarihinde bir defa Teşkilat mensuplarıyla esnaf ziyareti gerçekleştiren AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in o tarih dışında sosyal medya hesabında ne esnaf, ne işyeri, ne Pazar, ne ise sanayi ziyareti yaptığına dair tek bir kare, tek bir paylaşım bulunmuyor. Sonuç olarak 142 günde 30 gününü Bolu’da geçirmemiş olan Coşkunyürek’in, Bolu esnafına ayıracak bir günü olduğu gözlenirken, yoğun programı içerisinde Bolu merkez ve ilçelerinde esnaf, pazarcı, sanayiciye ise ayıracak zaman bulamamış.

Güya ticaret erbabı Ateş’in durumu daha vahim

16 yıl boyunca Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaparak Bolu ticaret erbabının içinden geldiği iddiasında olan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in, içlerinden geldiğini iddia ettiği esnaf ve tüccarı mazbatayı aldıktan sonra unuttuğu gözlendi.

Bolu Milletvekili mazbatasını alarak TBMM’indeki makam odasına yerleşen Türker Ateş’in Bolu’da esnaf ve pazaryeri ziyareti yaptığı sosyal medya hesabında 4 adet paylaşımı bulunuyor. 4 Temmuz tarihinde ilk esnaf ziyaretini yapan Ateş ardından; 11 Temmuz tarihinde Gölyüzü,16 Ağustos’ta da Sümer Mahallesinde bir gezi düzenleyerek mahalle esnafı ve vatandaşıyla bir araya gelmiş. Ateş; 31 Temmuz tarihinde de Teşkilatıyla birlikte Bolu Pazarını ziyaret ederek hem Pazar esnafı hem de alışveriş yapan vatandaşların talep ve şikayetlerine kulak vermiş.

Bolu’da iş dünyasının, ticaret erbabının patronu olarak 16 yıl boyunca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda oturan CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in 142 günde sadece 4 gün o da Merkez ilçedeki esnafa ve vatandaşa ayırabilmesi tam bir hayal kırıklığı yarattı.

Bizim İsmail’in hızına facebook yetişemiyor

Bolu Halkı tarafından “Bizim İsmail” olarak benimsenilen ve sevilen MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün bu alandaki performansını çıkartmamıza, sosyal medya siteleri bile cevap veremedi. Bolu siyasi tarihinde, Bolu Halkıyla iç içe olma noktasında tarihi bir başarı performansı ortaya koyan İsmail Akgül’ün, hızına yetişilmiyor.

Milletvekili olduktan sonra tam tamına 82 adet esnaf, pazaryeri, sanayi sitesi, iş yeri ziyaretleriyle ilgili paylaşımına ulaşabildiğimiz Akgül’ün paylaşımlarına ulaşmamıza ne bilgisayarımızın ne de sosyal medya mecralarının kapasitesi yeterli cevabı veremedi ve saatlerimizi aldı.

Yoğun çalışma temposu nedeniyle sosyal medya hesabını da yoğun bir şekilde kullanan Akgül’ün bu alanda da diğer iki Milletvekiline göre ciddi bir performans farkı ortaya koyduğu rakamlarla ortaya çıkarken, esnaf ve vatandaşın sorununu ayağına kadar giderek dinlemeyen, emeklinin, asgari ücretlinin Pazar çantasını görmeyen bir Milletvekilinin, Ankara’da esnaf ve Bolu Halkı adına ne konuşacağı ise merak konusu oldu.

2 Haziran’dan bugüne Milletvekillerimizin performansları:

                YÜKSEL COŞKUNYÜREKİSMAİL AKGÜLTÜRKER ATEŞ
ESNAF ZİYARETİ1623
PAZARYERİ081
SANAYİ0120

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler