Çevreciliği Başkan olana kadarmış!

Çevreciliği Başkan olana kadarmış! Çevreciliği Başkan olana kadarmış!
A- A+

Belediye Meclis Üyesi iken dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Cumhuriyet Parkına alı otopark, üstü yeşil alan olarak inşa edilecek yapıyı mahkeme kararı ile durduran ardından da Milletvekilliği döneminde Gölcük’te yapılması planlanan çalışmaya yine mahkeme kararı ile engel olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çevreciliği, Başkan olunca bitti.

Atatürk Orman Parkı ve Karaçayır’daki parkların ortasına betonarme yapılar dikerek buraların doğal dokusunu bozan Başkan Özcan, şimdi de yıllar önce “yeşil alana dokundurtmam” dediği Cumhuriyet Parkına betonarme bina dikti.

Hatırlanacağı üzere Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın 2006 yılında yürürlüğe koymak istediği ancak dönemin CHP Bolu İl Başkanı ve Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Tanju Özcan’ın mahkeme kararıyla durdurduğu Cumhuriyet Parkı projesi yıllar sonra yeniden şekil değiştirerek hayata geçiriliyor. 

O dönem, Boluluların çok sevdiği ve sınırlı sayıdaki yeşil alanından olan Cumhuriyet Parkı’nın vasfının kaldırılarak yerine bina yığını şeklinde otopark ve iş merkezi yapılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Özcan, basına verdiği demeçlerde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı halka şikayet etmişti. 

Belediye Meclis kararlarının açık ve şeffaf olduğunu ancak kendisine bu kararın verilmediğini söyleyen Özcan, kendi deyimiyle tüm engellemelere rağmen mahkemeye giderek yaklaşık bir yıl sonra lehine çıkan mahkeme kararını ‘Cumhuriyet Parkı Bolu halkına armağan olsun’ diyerek müjdelemişti. 

Bolu Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tanju Özcan, bugün Cumhuriyet Parkını betonarme yapıya kurban edilmesine kendisi izin veriyor. Önceki yıllarda ahşap ve doğaya uyumlu bir cafe bulunan Cumhuriyet Parkında yeniden düzenleme yapan Başkan Özcan, devasa bir betonarme yapıyı Parkın ortasına dikti. Mevcut görüntüsüyle parktaki yeşil dokuyu bozan yeni bina vatandaşların tepkisini çekerken, “Demek ki Başkanın çevreciliği koltuğa oturana kadarmış” sözleriyle de Başkan Özcan’a sitemde bulunuyorlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • melungeon14 (11 ay önce)
    siyaset bu hepsi yalancı menfaatci..işleri sallamak-yalan dolan düzgün insan doğru insan siyasetci olamaz...herşeye karşı çıkacan kendin gelince yapacan...adam karaçayır ve orman parkına hiç el atıp bakım yapmadı..alaattinin yaptığı gibi kaldı..hiç birinden bir halt olmaz en doğrusu 5 yılda bir değişim...
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler