CHP’de takvim belli oldu

CHP’de takvim belli oldu CHP’de takvim belli oldu
A- A+
Reklam

CHP’de MYK sonrası il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle aday adaylığı başvuru tarihler, aday adaylığı için istifa tarihler ve belediye başkan aday adaylığı meclis üyeliği aday adaylığı ücret tarifesi de belli oldu.

CHP'nin yerel seçim takvimini belirledi. Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin lira, büyük ilçe adayları 30 bin lira, küçük ilçe adayları ise 20 bin lira başvuru ve partiye katkı ücreti verecek. Genel Başkan Özgür Özel de Milletvekillerini, 1-3 Aralık tarihlerinde Antalya Manavgat’ta kampa alacak.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan ve örgütlere yollanan genelgeyi Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre aday adayları 21 Kasım-28 Kasım arasında adaylık başvurusu yapabilecek. Kamudan ve örgütten istifa etmesi gerekenler ise 1-5 Aralık tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Aday olacak Milletvekili, belediye başkanı, meclis üyelerinin ise istifası gerekmiyor.

BAŞVURU ÜCRETLERİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için ADAY Adaylığı başvuruları "21 Kasım ile 28 Kasım" tarihleri arasında ilçe başkanlıklarına yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50.000 TL, Nüfusu 500 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 30.000 TL, Nüfusu 250 binden 500 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 20.000 TL, Nüfusu 100 binden 250 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı İçin 17.500 TL, Nüfusu 50 binden 100 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 15.000TL, nüfusu (15 binden 50 bine kadar) olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 10.000 TL

Nüfusu 10 binden 15 bine kadar olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 7.500 TL

Nüfusu 5 binden 10 bine kadar olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5.000 TL

Nüfusu 5 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3.000 TL isteniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler