Cumhur İttifakı kazandı

Cumhur İttifakı kazandı Cumhur İttifakı kazandı
A- A+

Türkiye Belediyeler Birliği’nde (TBB) Bolu'yu temsil edecek delegeler için yapılan seçim kıran kırana geçti. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu liste seçimi kazanırken, Başkan Özcan’ın listesinden kimse delege olamadı.

En son seçim yenilgisini Mart 2009 yerel seçimlerinde alan ve ondan sonra girdiği ilk seçim olan 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden bu yana girdiği her seçimden zaferle ayrılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün akşam 13 yıl aranın ardından yeniden yenilgi ile tanıştı.

Kendisinin Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal delege olarak Birlik Üyesi olmasına karşılık, beraberinde Bolu’yu temsil edecek 3 Üyeyi de CHP’den çıkarmak için ciddi bir seçim yarışına giren Tanju Özcan, Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP’nin listesi karşısında başarılı olamadı.

Türkiye Belediyeler Birliği delege seçimleri dün akşam Bolu’daki Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen delege seçimlerinde 2 belediye başkanı ve 1 meclis üyesi Bolu'yu temsilen delege olarak seçildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın listesinde Göynük Belediye Başkanı Ali Oral, Seben Belediye Başkanı Uygar Oturakdaş, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Mudurnu Belediye Başkanı Doğan Onurlu ve belediye meclis üyesi Ahmet Fidan yer aldı.

AK Parti ve MHP'nin ittifak yaparak girdiği delege listesinde ise, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe ve MHP Belediye Meclis üyesi Şerafettin Özdemir yer aldı.

141 kişinin oy kullandığı delege seçiminde AK Parti ve MHP'nin ittifak yaparak girdiği liste Türkiye Belediyeler Birliği delegeleri olarak seçildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın listesi kaybetse de AK Partili ve MHP’li seçilen 3 üye ile birlikte doğal delege olarak Türkiye Belediyeler Birlikte üye olarak yer alabilecek.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler