Cumhur İttifakı’nda davet çatlağı

Cumhur İttifakı’nda davet çatlağı Cumhur İttifakı’nda davet çatlağı
A- A+
Reklam

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası ortaya koydukları “Cumhur İttifakı” kader ve yol birlikteliği, Bolu’da çatırdıyor mu?

Aslında 2018 Genel Seçimlerinden bu yana gizliden gizliğe yaşanan fakat 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti Bolu Teşkilatı’nın son seçimlerde 2 olan Milletvekili sayısının 1’ini ortağı MHP’ye kaptırması sonrası iyiden iyiye gün yüzüne çıkan çatlak, özellikle ilimize gerçekleşen Bakan ziyaretlerinde daha belirgin bir şekilde gözlemleniyor.

CHP’nin Bolu’daki siyasi varlığını ve özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın siyasi gücünü kabul etmiş olan AK Parti Bolu Teşkilatları, siyasi alanda aynı seçmen kitlesine hitap etmeleri nedeniyle MHP ile yaşadıkları iddia edilen siyasi rekabet, yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakının ruhuna uymadığı iddiaları Bolu’da son günlerde yüksek sesle kulaktan kulağa konuşulur hale geldi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimlerde öncesi ve sonrası başarıyla yürüttükleri Cumhur İttifakı ortaklığını, Hükümete de taşımasalar da Ankara’da ve TBMM’de iki partinin Genel Merkezlerinin tek parti gibi uyumlu çalışmaları, dağılan Millet İttifakı ile aralarındaki en büyük fark olarak siyasi çevrelerce ifade ediliyordu.

Ankara’daki bu uyumun aksine Bolu’da yaşananlar ise bunun tam aksi görüntüler ortaya koyuyor. Özellikle Hükümeti temsilen ilimize gerçekleştirilen Bakan ve Bakan Yardımcısı düzeyindeki ziyaretlerde, açılış ve organizasyonlarda MHP Bolu Teşkilatlarının olmaması dikkat çekiyor.

Dün Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen yenilenen Bolu Dağı Tüneli açılış programında AK Partili isimler tam kadro yerini alırken, gözler yine MHP’li isimleri aradı. MHP’li isimler bundan önceki Bakan ziyaret programlarında olduğu gibi yoktular.

Programlara MHP’li isimlerin davet edilip edilmediği merak edilirken, davet ediliyorlarsa MHP’li isimlerin Bakan programlarına neden katılmadıkları sorusu akıllara geliyor.

Cumhur İttifakı Bolu bileşenleri AK Parti ve MHP Teşkilatlarının, Ankara’da Genel Başkanlar düzeyinde verilen birliktelik görüntüsünün Bolu kamuoyunda verilmesine hangi Teşkilatın engel olduğu ise merak ediliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler