Kaderi Cumartesi belli olacak

Kaderi Cumartesi belli olacak Kaderi Cumartesi belli olacak
A- A+
Reklam

CHP’nin 38. Kurultayı sonrası Genel Başkanlık koltuğunda oturan ismin değişmesiyle birlikte Bolu’da en çok konuşulan konuların başında gelen CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın durumuna yeni Genel Başkan Özgür Özel son noktayı koydu.

CHP Genel Başkanlığı Adaylığı döneminde de kendisine Tanju Özcan’ın CHP’ye dönüşüyle ilgili sorulan soruya; “Parti Meclisi karar verir” diyen Özel, Genel Başkan olduktan sonra da tavrında bir değişiklik yapmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci İsmail Saymaz’ın sorduğu “Tanju Özcan geri dönmeye çabalıyor” sorusu üzerine, Ben Parti Meclisi'ne şöyle bir öneride bulunacağım. Yüzüncü yılımızda geniş kapsamlı bir af gerekir sözleriyle karşılık verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yine Tanju Özcan’ın partiye dönüşüyle ilgili olarak Parti Meclis’ni adres gösterirken, yeni dönem CHP Parti Meclisi ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak. 

Bu toplantıda, CHP'nin yeni dönem siyaseti ele alınacak ve yerel seçimlere yönelik hedefler belirlenecek. Ayrıca, yeni MYK üyelerinin belirleneceği toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a özel olmasa da 100. Yıl Affının Masaya gelmesi bekleniyor.

Özcan Özel il görüştü

Öte yandan Genel Başkan Özel ile görüştüğünü açıklayan Özcan, partiye dönmek istediğini iletti.

DHA'ya konuşan Tanju Özcan, CHP'deki değişimden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Geri dönmem için benim farklı bir prosedürüm var. Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından ihraç edildiğim için Parti Meclisi'nde karar alınması gerekiyor. Özgür Özel'e, 'Siz ne zaman dönmemi isterseniz, dönüş için dilekçemi vermeye hazırım' dedim. Geri dönüşümün sağlanacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni özledim, Cumhuriyet Halk Partisi de beni. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hızlı bir şekilde dönmem gerekiyor. Yüzde 99 ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş yapacağım" diye konuştu.

Yerel seçimlerde CHP'den aday olacağını ifade eden Özcan, "Bağımsız aday olacak değilim, tabii ki artık CHP'den aday olacağım. Yetkili kurullar gerekli incelemeyi yapar ama kendime güveniyorum. Kazanacağımı biliyorum. CHP'den ihraç konumundayken hesap yapanlar, şimdi tekrar hesap yapsın. Bağımsız Tanju Özcan şunu alır, CHP şunu alır, aradan çıkar mıyız çıkmaz mıyız diyenler, bence artık o hesap kitabı bırakıp, havlu atıp, partilerinde otursun" diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ramiz (5 ay önce)
    Çenene sahip olamıyorsun olsaydın partiden atılmazdın bir mengenli olarak bolulu olarak o partiye zaten yakışmıyor chp oy bile alamaz fakat tanju nun sayesinde oy alıyor milletvekili bile çıkaramazdı
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler