Kritik maçlarda takımda olamayacak

Kritik maçlarda takımda olamayacak Kritik maçlarda takımda olamayacak
A- A+
Reklam

Boluspor'un stoper mevkisinde görev yapan Naby Youssouf Oulare, Gine A Milli Futbol Takımına seçildi.

Gine A Milli Futbol Takımının 2026 Dünya Kupası eleme maçlarında görev almak üzere 17 Kasım tarihinde Uganda ve 21 Kasım tarihinde Botsvana ülkeleriyle oynayacağı maçlar için Naby Youssouf Oulare, Gine Milli Takım Teknik Direktörü Kaba tarafından davet edildi.

Trabzonspordan Fode Koita ve Hatayspor’dan Ussumane Djabi gibi oyuncularla Gine Milli Takımı kadrosunda bulunacak olan Oulare, Milli Takım maçlarının ardından ayağının tozuyla belki de takımla bir antrenman yaparak, 26 Kasım’da Ümraniyespor maçında Boluspor kadrosunda yer alabilecek. 

Afrika Kupasına katılırsa uzun süre takımda olamayacak

Boluspor açısından takımın değişmez isimlerinden olan Oulare için asıl tehlike çanları Afrika Kupası için çalıyor.

Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nde temmuz ayında düzenlenmesi planlanırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ocak 2024'e ertelendi. Turnuva 13 Ocak’ta başlayıp, 11 Şubat tarihinde sona erecek.

Naby Youssouf Oulare Turnuva için Milli Takıma davet edilirse en az dört maç Boluspor forması giyemeyecek. Eğer Gine Milli Takımı gruptan çıkarlarsa, bu süre 2-3 maç daha artacak.

Buna göre Naby Youssouf Oulare Afrika Kupasına giderse; Manisaspor, Çorumspor, Adanaspor ve Bandırmaspor ile oynanacak maçlarda kesin takımda yer alamayacak.

Gine Milli Takımı gruptan çıkarsa da Şanlıurfaspor, Keçiörengücüspor ve Kocaelispor maçlarında Oulare Boluspor forması giyemeyecek.

Takım için hayati maçlarda kadroda yer almama durumu bulunan ve Boluspor ile 5 yıllık sözleşmesi bulunan bu sezon gösterdiği performansla da Süper Lig takımlarının dikkatini çeken Oulare’nin, Afrika Kupasında göstereceği performans ise satışından elde edilecek gelir açısından da önem taşıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler