Cumhurbaşkanı Aday Adaylığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Aday Adaylığını açıkladı Cumhurbaşkanı Aday Adaylığını açıkladı
A- A+
Reklam

Bugün düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta yapılması beklenilen seçimlerde altılı masa tarafından gösterilecek Cumhurbaşkanına aday adayı olduğunu resmen ilan eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu talebini altı Genel Başkana mektup yazarak da iletti.

Cumhurbaşkanı aday adaylığı ile ilgili açıklamalarını ne magazin olsun diye, ne atraksiyon olsun diye ne de Türkiye’de bir şeyler tartışılsın diye yapmadığının altını çizen Özcan, Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında son derece ciddi olduğunu vurguladı.

Genel Başkanlara mektup yazdı

Altılı Masada bulunan her bir Genel Başkana ayrı ayrı mektup yazarak Cumhurbaşkanı Adaylığını neden istediğini gerekçeleriyle birlikte ifade ettiğini söyleyen Başkan Özcan, mektubun girişinde ise biyografisini kaleme almış.

Yazdığı mektubun göreve talip olma ve bir meydan okuma olduğunu belirten Özcan; “Takdir sizlere ait olmak üzere; Erdoğan’a karşı benden daha çok seçim kazanmış, Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı, gerçek bir Türk Milliyetçisi bir aday bulursanız, ona sözüm yok. Ama yanlış bir seçim tercihinden dolayı bir seçim kaybedilmesi halinde Türk milletinin ve gelecek nesillerin sizi vicdanlarında yargılayıp, nasıl vicdani bir hüküm vereceklerinin takdirlerini de sizlere bırakıyorum. Yani değerli Genel Başkanlarım, tüm bunları anlatmamın sebebi şudur; mesleki hayatımda başarılı olmuş, özel hayatını düzgün yaşamış, yaptığı bunca işe rağmen adı şaibeli ve akçeli işe karışmamış, bir siyasetçiyim. İki tane Meclis Üyeliği, İki tane İlçe Başkanlığı, iki tane İl Başkanlığı, 4 tane Milletvekilliği, bir tane Parti Meclis Üyeliği, bir tane de Belediye Başkanlığı mazbatası olmak üzere 12 tane mazbata sahibi belki Türkiye’deki tek siyasetçiyim. 8 yıllık Milletvekilliği dönemlerinde Devleti, bürokrasiyi yakından tanıdım. Ülkemin sorunlarını biliyorum. Birçoğu ile ilgili de çözüm önerilerim mevcut. İşin ucu vesayet dayatmasına dayanmadığı sürece istişareye açık olduğumu, görev ve yetki dağılımı konusunda liyakate göre hareket etmeye uygun bir karakterim olduğunu da sizlerle paylaşmalıyım” dedi.

Çakma aday uyarısında bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği Cumhurbaşkanı adayı tarifine en çok kendisinin uyduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ekmeleddin İhsanoğlu uyarısında da bulundu.

Özcan; “Artık seçim tarihi belli oldu. 6’li masa olarak topluma taahhüt ettiğiniz ortak adayı açıklama vakti geldi. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi tamamen bana uymaktadır. O yüzden diyorum ki adayı uzaklarda aramayın. Erdoğan benzeri çakma adayları, gündeminize bile almayın. Şurada 49 yaşında, çalışkan, dinamik, akıllı, kendine güvenen bir kardeşiniz var. Altılı masa tarafından aday gösterilmesi halinde 21 yıllık Erdoğan’ın karanlık dönemine son verecek. Bolu ili ve Belediyesinden bu kadar bahsetmemin özel sebebi şudur; Biz 4 yıl boyunca hep baskı altında tutulduk. Müfettişler kapımızdan hiç ayrılmadı. İLBANK gibi kaynaklardan bir tek kuruş kullandırılmadık. İnanın bir Belediyeyi bu şartlarda yönetmek, Türkiye Cumhuriyetini yönetmekten inanın çok daha zordur. İnanmazsanız bu konuyu uzun yıllar bürokratlık yapmış, öncesi ve sonrasında özellikle muhalefette Belediye Başkanlığı yapmış birine sorarsanız, size çok daha rahat bir şekilde anlatacaktır. Sizden istirhamım şudur, bana güvenin. Kendimi övmekten, övülmekten nefret ederim. Ama diploması bile tartışma konusu olan, daha güzel yalan söylemek dışında ne ekonomiyi, ne hukuku, ne bütçeyi benim kadar bilemeyen birinin bu ülkeyi 21 yıldır yönetmesi, beni derinden yaralıyor. Syasette bazen görev verilir. Bazen de göreve talip olunur.  Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız; seçimlerde rüştünü defalarca ispat etmiş, Erdoğan’ı %65 oyla Cumhurbaşkanı seçildiği Bolu’da açık bir şekilde hezimete uğratmış olan Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz” ifadelerini kullandı.

AK Partili Vekilleri referans gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; Karşıyaka’nın, Çankaya’nın, Beşiktaş’ın Belediye Başkanı olarak değil, Erdoğan’ın siyasi kalesi olan Bolu’da, O’nu mağlup etmiş bir Belediye Başkanı olarak meydan okuduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, mektubunun sonunda altılı masaya referans isimler verdi.

Özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın verdiği isimler arasında 2002 ila 2023 yılları arasında Milletvekilliği yapmış ve yapmakta olan tüm AK Parti Milletvekillerini referans göstermesi dikkat çekerken Özcan; “Altılı masaya referans da gösteriyorum. Kimleri mi gösteriyorum;  

  1. 2007 ve 2011 tarihleri arasında CHP’de İl Başkanlığı yapmış olan 81 ilin, İl Başkanlarını referans gösteriyorum. Bu adam bunu yapar mı, yapamaz mı diye sorsunlar.
  2. 24’ncü Dönem CHP’li Milletvekillerinin tamamını referans olarak gösteriyorum. 25 ve 26’ncı dönem Parlamentoda görev yapan tüm CHP’li Milletvekillerini referans olarak gösteriyorum.
  3. Bolu ve Düzce illerinde 2000 ila 2023 yılları arasında görev almış ve halen görev yapan tüm siyasi parti İl Başkanlarını referans gösteriyorum.
  4. Bolu ve Düzce illerinde 2000 ila 2023 yılları arasında görev yapmış ve yapmakta olan tüm Meslek Odası ve STK Başkanlarını referans gösteriyorum.
  5. Bolu ve Düzce illerinde 2000 ila 2023 yılları arasında görev yapmış ve yapmakta olan tüm köy ve mahalle muhtarlarını referans gösteriyorum.
  6. Bolu ve Düzce illerinde 2002 ila 2023 yılları arasında Milletvekilliği yapmış ve yapmakta olan tüm AK Parti Milletvekillerini referans gösteriyorum. 
  7. Eski Genel Başkanım Deniz Baykal’ı referans olarak gösteriyorum. 
  8. 11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanını referans olarak gösteriyorum.
  9. Ben hariç 10 tane CHP’li İl Belediye Başkanını referans olarak gösteriyorum.

Altılı masa bunlara sorsun ve yüzde 5’i dışında bir Tanju Özcan bu işi yapamaz yanıtı alırlarsa, tüm iddialarımdan vazgeçiyorum. Altılı masa beni aday gösterirse, seçimi yüzde yüz kazanırım. Ben kaybedeceğim seçime girmem. Mesele benim koltuğa oturmam değil. Mesele o koltukta hak etmeden oturan Erdoğan’ın oradan kalkmasıdır. Yeter söz milletin diyecekmiş. 21 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor o zaman? İnşallah millet de yeter artık, sus der” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler