En doğru anket 14 Mayıs’ta yapıldı

En doğru anket 14 Mayıs’ta yapıldı En doğru anket 14 Mayıs’ta yapıldı
A- A+

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucu Bolu Halkı adeta Partilerin Genel Merkezlerine mesaj verirken, yaklaşan yerel seçimler öncesi de bir mesajını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a verdi.

AK Parti Teşkilatlarında yüksek sesle dile getirilen “yeni yüzler” ve “değişim” isteğine rağmen denenmiş isimleri yeniden listeye koyan AK Parti Genel Merkezi, yaptığı liste sonucu 3-0’lardan Milletvekili sayısını 1-1-1’e kadar düşürdü. Milletvekilliği seçimlerinde mesaj veren Bolu Halı, yaklaşan yerel seçimler öncesi de mesajını açık bir şekilde verdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi başta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olmak üzere diğer partiler el altından seçim anketleri yaparak durumlarını görmeye çalışırken, en büyük ve en doğru anket 14 Mayıs tarihinde yapıldı.

Genel Seçimlerin sonucunu Yerel Seçimler üzerinden okunduğu zaman Bolu’da Millet İttifakı büyük bir oy kaybı yaşarken, Cumhur İttifakı oylarını arttırmış görünüyor.

2019 seçimlerini; CHP ve İYİ Parti’nin ortak listelerine ek olarak HDP’nin gizli ortaklığı ile aldığı 49.697 oy ile kazanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 14 Mayıs seçimlerinde tam bir hüsrana uğradı.

Millet İttifakı Merkez İlçe mahallelerinde 14 Mayıs seçimlerinde CHP 32.175, İYİ Parti 10.267 oy alırken gizli ortağı HDP ise 1475 oyda kaldı. Millet İttifakının 14 Mayısta aldığı toplam oy ise; 42.442 oldu. Buna gizli ortak HDP oyları da eklendiğinde alınan oy sayısı 43.917 oldu.

Buna karşılık 2019 Yerel Seçimlerine birlikte katılan AK Parti ve MHP’nin aldığı oy 42.179 olmuştu. 14 Mayıs seçimlerinde ise Merkez İlçe mahallelerinde Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti 35.451, MHP ise 24.901 oy aldı. Bu iki partinin toplam oyu ise 60.352 yapıyor.

14 Mayıs tarihinde Yerel Seçim olsaydı bu sonuca göre Bolu Halkı, Tanju Özcan’ı başarısız olarak gördüğünden Belediye Başkanlığı koltuğundan indirmiş olacaktı. Başkan Özcan’ın Bolu’nun sorunları yerine şovlarla ülke gündemine gelerek kendi siyasi geleceğinin peşinde koşmasının faturasını da ağır bir şekilde Bolu Halkı tarafından kesilmiş olacaktı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler