Fırıncılar %25 artış istiyor

Fırıncılar %25 artış istiyor Fırıncılar %25 artış istiyor
A- A+
Reklam

Enerji fiyatlarına üst üste gelen zamlar ve buğday fiyatlarının da düşmemesi sonrası ekmeğe zam göründü. Bolulu Fırıncılar artan maliyetleri de göz önünde bulundurarak; 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin %25’lik biz zamla 5 lira olmasını teklif ettiler.

Son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamlar sonrası maliyetleri iki katına çıkan, sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50.8, doğalgaza ise yüzde 49.5 zam ve de artan akaryakıt fiyatlar nedeniyle fırıncılar ekmeğe zam talep ettiler.

Ekmeği 4 liraya maliyetine satıyoruz..

Enerji zamlarının otomobilden giyime kadar birçok sektörde etiketlere zam olarak yansıması beklenirken, bir haber de temel gıdalardan olan ekmek fiyatları için geldi. Halihazırda Bolu’da 4 liradan satışa sunulan 200 gramlık ekmeğin maliyeti ile satışının aynı fiyata geldiğini söyleyen Bolulu fırıncılar, bağlı oldukları Odalara zam talebinde bulundular.

Aralık ayında uygulanması bekleniyor…

Zam teklifi ile ilgili dilekçeleri alan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Lokantacılar, Pastacılar ve Fırıncılar Odası’nın önümüzdeki hafta bu teklifleri görüşecekleri ve gelen talebe kayıtsız kalmayacakları ifade ediliyor.

Odaların da uygun görmesi halinde Bolu Valiliği bünyesindeki Komisyona havale edilecek teklifin Aralık ayı başı gibi yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Zam teklifi kabul edilirse Bolu’da 4 liradan satılan 200 gram ekmek, %25’lik bir artışla 5 liradan satılmaya başlayacak. Öte yandan İstanbul ve Ankara gibi bir çok şehirde ise Fırıncılar ekmeği 7.5 liradan satmak için teklif yaptılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler